PREDSJEDNIK U TROGIRU

Milanović o Banožiću: “Ne želim mu ništa loše, mislim da mu je već dovoljno loše”

Predsjednik Republike Zoran Milanović sudjelovao je na svečanoj sjednici Gradskog vijeća Grada Trogira u povodu obilježavanja Dana Grada i zaštitnika grada Svetog Ivana Trogirskog. Nakon obilježavanja, Milanović se obratio medijima i prokomentirao aktualne teme. Na početku se osvrnuo na izbor novog ministra obrane.

To je odluka premijera. To će biti netko tko je njemu lojalan. Ja na to nemam utjecaja – kaže Milanović.

-Bilo bi dobro da mu taj ili ta odmah skrene pažnju da dvije godine nije bilo sjednice Vijeća za nacionalnu sigurnost. Zato jer on to ne želi, to bi se trebalo dogoditi – dodao je. 

Milanović je, također, kazao kako bi novi ministar trebao “normalno komunicirati” s njegovim savjetnicima.

-Ja s ministrom i imam i nemam puno dodirnih točaka. Mi nismo ista razina – ističe. 

Ministar obrane, to je vrlo vidljiv i zahtjevan posao. To je politički posao, treba bit netko jako odan šefu, posebno u HDZ-u – kaže Milanović. Uz to, navodi kako bi novi ministar trebao biti obrazovan i aktivno predstavljati Hrvatsku u svijetu. Potencijalne kandidate nije danas htio komentirati. 

Banožić je, kaže Milanović, otišao s pozicije “u groznim okolnostima”. 

-U ovom groznom slučaju je, nažalost, sve jasno. Jasno je tko je kriv. Nije gospodin Šarić, čijoj obitelji izražavam sućut, nije se moglo dogoditi da on ostane živ. Čovjek je ostao bez života, djeca bez oca i supruga bez muža. Ali tu nema dvojbe tko je bio na strani gdje nije smio biti. Gospodin Banožić bio je tamo gdje nije smio biti – ističe te dodaje: “Ne želim mu ništa loše, mislim da mu je već dovoljno loše”. 

POSLJEDNJE DODANO: