“Hrvatsku godišnje posjeti 100.000 Danaca, ali ih većina kampira u Istri”

Novi veleposlanik Kraljevine Danske, Poul Erik Dam Kristensen, u četvrtak je prvi put boravio u Splitu. S gradonačelnikom, Ivom Baldasarom, je razgovarao o turizmu, upravljanju starom gradskom jezgrom te o međunarodnoj konferenciji o dijabetesu koja bi se trebala održati 8. svibnja u Splitu.

– Nije još određena točna lokacija održavanja, ali je sigurno da će to biti u Splitu. Razgovarali smo i o projektima koji su još u početnoj fazi, ali najviše o turizmu. Zamolio sam ga da, ako može, brendira naš grad tako da što više Danaca dođe u posjet. Kasnije bi u suradnji s našim i njihovim ministarstvima kulture radili projekt vezan uz iskustva Danaca kada je u pitanje upravljanje starim dijelovima grada – kazao je Baldasar koji je veleposlanika pozvao i da posjeti Split za blagdan Sv. Duje.

Poul Erik Dam Kristensen tvrdi da oko 100 tisuća Danaca godišnje posjeti Hrvatsku, ali ih većina ostane u Istri.

– Dolaze kamperima i najčešće tamo podignu šatore, no sve je više onih koji se spuštaju i prema Splitu. Veselimo se konferenciji o dijabetesu u Splitu, a budući da je Danska prva zemlja koja je počela koristiti inzulin za liječenje dijabetesa, imamo bogato iskustvo o tome – rekao je veleposlanik Danske.

POSLJEDNJE DODANO: