TRIDESETI JUBILARNI INTERSTAS

Međunarodna smotra turizma, turističkog filma i krajobraza u Solinu

 Grad Solin je od 15. – 17. studenoga 2023. g. domaćin triju međunarodnih priredbi: 30. INTERSTAS / Međunarodni festival turizma, 26. ITF’CRO/Međunarodni festival turističkog filma, i 21. CEA-CRO/ Cvjetno i krajobrazno predstavljanje za Međunarodni zlatni cvijet i posebnu nagradu “Dr. Lucija Čikeš”.

O važnosti manifestacija govorilo se na press konferenciji koja se održala u Hotelu President 15. studenog, a među govornicicma bili su Vojko Pleština, glavni direktor manifestacije, Ivica Rakušić, zamjenik gradonačelnika Grada Solina, Tina Eterović Ćubrilo, potpredsjednica Svjetske federacije turističkih novinara – FIJET, koja je i predsjednica hrvatskog FIJET-a te Šime Strikoman, naš poznati fotograf, filmski snimatelj, producent

Zahvaljujem svima koji su u ovih trideset godina na bilo koji način sudjelovali u organizaciji spomenutih festivala. Hvala vam što ste na taj način Grad Solin stavili na međunarodnu turističku pozornicu – rekao je zamjenik gradonačelnika Ivica Rakušić te čestitao svim nominiranima i nagrađenima među kojima je i Turistička zajednica Grada Solina.

Direktor manifestacije Vojko Pleština, predstavio je prisutnima broj prijavljenih, nominiranih i odabranih laureata za 2023. godinu.

Tako su na 26. Međunarodni festival filma pristigli filmovi iz 147 zemalja sa svih kontinenata. U kategoriji turistički, putopisni, dokumentarni, povijesni, ekološki, prijavljeno je rekordnih 406 turističkih promotivnih filmova/spotova (372 iz svijeta te 34 iz Hrvatske).

Iz 43 zemlje svijeta nominirano je 186 filmova (171 iz svijeta te 15 iz Hrvatske), a dodijelit će se ukupno 27 nagrada.

Popis nagrađivanih autora i filmova.

Grad Solin

POSLJEDNJE DODANO: