NIŠTA OD FINALA

Mate Pavić i Harri Heliovaara izgubili od Bopanne i Ebdena

Iako su dobili prvi set u tie-breaku, Mate Pavić i Harri Heliovaara nisu uspjeli pobijediti Rohana Bopannu i Matthewa Ebdena u polufinalu ATP 1000 turnira u Parizu. Nakon jednog sata i 29 minuta indijsko-australska kombinacija slavila je prolaz u finale sa 6:7(3), 6:4, 10:6.

Šteta za Splićanina i Finca, u četvrtfinalu su izbacili prve nositelje Ivana Dodiga i Austina Krajiceka, ali opasnost u igri parova vreba sa svih strana. Nema favorita, nema autsajdera.

Pavić i Heliovaara su u prvom setu spasili set-loptu kod 4:5, propustili tri break-lopte (jedine u meču) gem kasnije, ali su zato sjajno odigrali tie-break odjurivši na 6:2. U drugom setu se ništa posebno nije događalo do 3:3, gema u kojem su Hrvat i Finac ostali bez prednosti početnog udarca nakon što su propustili 40:30. Tako je meč otišao u „match tie-break“, kojega su bolje otvorili Pavić i Heliovaara (3:1), ali nakon 5:4 za njih, stvari su se stubokom promijenile. Bopanna, kome su 43 godine, i Ebden su meč zaključili sa šest od posljednjih sedam poena.

POSLJEDNJE DODANO: