SRAMOTA OD KOŠARKE

Maligani bakljom aktivirali protupožarni alarm, Žuti ubacili samo 7 koševa u posljednjoj četvrtini

Da će Split pobijediti Alkar bilo je jasno i prije podbacivanja. Idealan protivnik da bi se prekinula crna serija od pet poraza, što u ABA ligi, što u domaćem prvenstvu. Alkar odavno nije bio ovako loš, pa je Split i s ispod prosječnom igrom – sve skupa sramotom od košarke – pobijedio simpatične i netalentirane goste iz Sinja s 80:65. Čak je Alkar posljednju četvrtinu dobio s 21:7, a kurioziteta radi valja naglasiti da su Žuti bez koša bili gotovo osam minuta. Sve dok Perkušić nije pogodio tricu na 2:08 do kraja. Što na to reći?

Jedini aktivni – i to točno 100 minuta – koliko je trajala utakmica, bili su Maligani. Čak i iritantno aktivni, jer nisu prestali urlati/pjevati niti sekunde, a u jednom trenutku treće četvrtine upalili su bengalku, pa se aktivirao protupožarni alarm. Gledatelji su dim nastojali otjerati otvaranjem prozora na dvorani.

Ajme i kuku! Alkar bi vjerojatno i gore prošao da nije imao raspoloženog Yuata Aloka, momka s Novog Zeland, koji ima i putovnicu Južnog Sudana. On je ubacio 22 koša uz 9 skokova, pa je ponio epitet najboljeg strijelca. Tu mu je pomogao i Slaven Rimac, koji je odlučio odmarati Shannona Shortera (21 koš) u posljednjoj dionici.

Lewis Sullivan je utakmicu gledao iz svečane lože, u naručju je držao kćerkicu, pored njega je bila supruga, a kakav mu je dojam o aktualnoj ekipi Splita, nismo saznali. On će u akciju sigurno u petak protiv Zadra u ABA ligi. Kad se pobjeda nameće kao imperativ, ali s predstavom protiv Alkara Splitu sigurno nisu porasle akcije, kao ni samopouzdanje. Inače, utakmicu su s klupe odgledali Shelton i Tišma.

SPLIT: Funderburk 10, Perković 8, Shorter 21, Kalajžić 4, Tišma, Runjić 15, Vuko 4, Perkušić 8, Gnjidić 5, Shelton, Dubravčić 2, Ljubičić 2.

ALKAR: Alok 22, Green 12, Blatančić 8, Pavela, Nazor, Čović 2, Matulina 5, Boban 2, Vučić 8, Jukić 6.

POSLJEDNJE DODANO: