VIDEO PUTOVANJE

Majstorska cesta: Motoristička avantura Koordinacije

Majstorska cesta, koja već dugo oduševljava zaljubljenike u prirodu, sada je postala i odredište za članove Koordinacije, grupe entuzijasta motociklizma. Odlučili su se na uzbudljivu vožnju ovom transvelebitskom prometnicom koja spaja Sveti Rok s Obrovcem u Dalmaciji, čime su još jednom potvrdili svoju strast prema istraživanju i avanturi.

Izgrađena 1832. godine, Majstorska cesta ne samo da simbolizira suvremenu poveznicu sjeverne i južne Hrvatske, već je i pravo građevinsko remek-djelo. U njenu izgradnju, koja je trajala sedam godina, bilo je uključeno 600 graditelja koji su se probijali kroz kamen na visini od jednog kilometra nadmorske visine. Unatoč tome što je izgrađena u 19. stoljeću, cesta zadovoljava sve kriterije suvremene gradnje, s nagibom koji ne prelazi 5,5%.

Njena makadamska podloga dodaje poseban osjećaj pustolovine za motoriste, a pogledi koje nudi su jednostavno nezaboravni. Vožnja ovom povijesnom cestom nije samo putovanje kroz Velebit, već i putovanje kroz vrijeme, gdje se moderni motoristi mogu osjećati kao dio bogate hrvatske povijesti. Članovi Koordinacije su to iskusili na najbolji mogući način, a njihovo putovanje možete pogledati na slijedećem videu.POSLJEDNJE DODANO: