Article

//www.dalmacijanews.hr/files/606dd2286f52dfd2278b45ab/80
Foto: Grad Split

Opara poslao poziv na sjednicu Gradskog vijeća. Stanišić: "Nelegalna je!"

Na poziv na sjednicu gradonačelnika Andre Krstulovića Opare reagirao je predsjednik Gradskog vijeća Igor Stanišić, kazavši da je nelegalna

Iz Banovine je danas poslijepodne stigla vijest o vremenu i mjestu održavanja 44. sjednice Gradskog vijeća grada Splita. 

Tako će se ista održati 13. travnja s početkom u 9 sati na Fakultetu građevinarstva, arhitekture i geodezije Sveučilišta u Splitu. 

Na poziv na sjednicu gradonačelnika Andre Krstulovića Opare reagirao je predsjednik Gradskog vijeća Igor Stanišić, kazavši da je nelegalna. 

Njegovo priopćenje donosimo u nastavku: 

Iako sam sazvao 43. sjednicu Gradskog vijeća za četvrtak 15.04. u 9.00 upravo sam saznao da je 44. sjednica sazvana od strane gradonačelnika 13.04.! 

Moj dopis vijećnicima nalazi se u nastavku teksta.

Poštovane vijećnice i vijećnici,

Dana 31. ožujka 2021. godine upućen je Poziv za 43. sjednicu Gradskoga vijeća Grada Splita koja će se održati 15.travnja 2021. godine. Dana 1. travnja 2021. godine dostavljene su dopune dnevnog reda za navedenu sjednicu. Upućivanjem poziva za sjednicu kao i dostavom dopuna dnevnog reda navedene sjednice u potpunosti je ispoštovan zahtjev 12 vijećnika za sazivanje sjednice Gradskoga vijeća sa svim točkama dnevnoga reda koje su istaknute u zahtjevu za sazivanje kao i rokovi propisani Zakonom o lokalnoj i regionalnoj samoupravi i Poslovnikom Gradskoga vijeća. 

Ne postoji pravni osnov za sazivanje sjednice Gradskoga vijeća od strane gradonačelnika sukladno članku 82. stavku 4. Poslovnika Gradskoga vijeća, cit.: 'Ukoliko predsjednik Vijeća ne sazove sjednicu u roku iz stavka 2. ovoga članka sjednicu će sazvati Gradonačelnik u daljnjem roku od 8 dana.' Održavanjem sjednice koje je sazvao gradonačelnik 7. travnja 2021. postavlja se pitanje zakonitosti odluka donesenih na istoj, citiram članak 82. stavak 7. Poslovnika Gradskoga vijeća: 'Sjednica sazvana protivno odredbama ovoga članka smatra se nezakonitim a doneseni akti ništavi'. Ovim putem obavještavam vijećnike da je navedena sjednica nelegalna, a na svakom pojedincu je da odluči za sebe želi li sudjelovati u tome ili ne.

hr Wed Apr 07 2021 17:37:00 GMT+0200 (CEST) STO POSTO d.o.o.
Hrvatske mornarice 10 21000 Split
Vijesti:Hrvatska
//www.dalmacijanews.hr/files/6092f4956f52df785a8b4588/80
Foto: Screenshot

Vice provozao ekologa u svojoj "četvorci": "Ono što je Messi u balunu, Lovro Rumora je u ekologiji"

Ovog puta, njegov gost u Renaultu 4 je Lovro Rumora

Vice Mihanović, kandidat za splitskog gradonačelnika, objavio je još jedan video iz svoje "četvorke". 

Ovog puta, njegov gost je Lovro Rumora. 

– Ono šta je Messi u balunu, to je Lovro Rumora u ekologiji! Drago mi je šta mi se pridružio u vožnji „četvorkom”. Otišli smo i do Karepovca, ali o tome u drugom nastavku – poručio je Mihanović.

Evo o čemu su sve razgovarali: 


hr Wed May 05 2021 21:40:00 GMT+0200 (CEST) STO POSTO d.o.o.
Hrvatske mornarice 10 21000 Split
Vijesti:Hrvatska
//www.dalmacijanews.hr/files/6092f8796f52df6b5a8b4583/80
Foto: DalmacijaNews

Marko Žaja: 'Pokušavam dati svoj doprinos za bolju, Bogoljubniju, domoljubniju i pravedniju Splitsko-dalmatinsku županiju!'

Njegovo priopćenje donosimo u nastavku...
Marko Žaja iz Domovinskog pokreta objavio je kandidaturu za dožupana Splitsko-dalmatinske županije. 

Njegovo priopćenje donosimo u nastavku: 

Dragi prijatelji, nakon dugo vremena opet ću Vas malo zagnjaviti s politikom. Nakon dugog perioda nezadovoljstva smjerom kojim je otišao HDZ izašao sam iz stranke i odlučio se, kao nezavisni kandidat na listi Domovinskog pokreta kandidirati na predstojećim izborima.

Vi koji malo pozornije pratite politiku imali ste priliku i čuti koji su razlozi izlasku, od koalicije s notornim Pupovcem preko Istanbulske konvencije i marakeškog sporazuma, ukidanja referenduma, sve do nedavnih mirovina za četničke vojnike. Smjer i politike koje provodi Domovinski Pokret od svog osnutka kompatibilne su mojim stavovima a i stavovima većine birača i simpatizera moje donedavne stranke s kojima sam u kontaktu. Upravo njihova potpora uz potporu moje obitelji i prijatelja ohrabrili su me da se kandidiram i pokušam dati svoj doprinos u borbi za bolju, Bogoljubniju, domoljubniju i pravedniju županiju Splitsko- Dalmatinsku i našu domovinu Hrvatsku.

Na listi DP- a kandidiram se za dožupana uz bok legendarnog brigadira Hrvatske vojske Joze Ribičića kao potpora našem kandidatu za župana profesoru Mate Šimundiću. Također nalazim se na trećem mjestu liste Domovinskog Pokreta za županijsku skupštinu. Kako bi potpora bila potpuna kandidirao sam se simbolično kao posljednji i na listi DP- a za Gradsko vijeće.

Sve Vas molim za pomoć kroz savjete i primjedbe koje mi možete slati kroz narednih 10-ak dana. Svaki vaš lajk i potpora puno mi znače i daju mi dodatnu snagu. Ono što Vam obećavam je da ću, bez obzira kako završe ovi izbori, ostati uvik isti i u borbi za boljitak našeg naroda ne ću se nikada umoriti. 
hr Wed May 05 2021 21:32:00 GMT+0200 (CEST) STO POSTO d.o.o.
Hrvatske mornarice 10 21000 Split
Vijesti:Hrvatska
//www.dalmacijanews.hr/files/5ff453ec6f52df20958b456f/80
Foto: DalmacijaNews

"Više od 450 milijuna kuna ulaganja u lučku infrastrukturu i pomorsko dobro u Splitsko-dalmatinskoj županiji"

"Pred nama još brojni projekti kojima razvijamo naše priobalje, povezujemo naše otoke te stvaramo preduvjete za još brži gospodarski razvoj županije."
U posljednje je četiri godine Splitsko – dalmatinska županija uložila je više od 36 milijuna kuna projekata na pomorskom dobru, na područjima različitih jedinica lokalne samouprave u priobalju i na otocima, dok je Županijska lučka uprava posljednjih godina započela i dijelom već realizirala razvojne projekte izgradnje, sanacije i uređenja lučke infrastrukture vrijednosti više od 427 milijuna kuna.

- Lučka infrastruktura i pomorsko dobro, u županiji koja je velikim svojim djelom usmjerena ka moru, značajan je razvojni resurs. Za nama su projekti lučke infrastrukture u Trogiru, Sućurju, Starom Gradu, Visu, Kaštelima, a pred nama još brojni projekti kojima razvijamo naše priobalje, povezujemo naše otoke te stvaramo preduvjete za još brži gospodarski razvoj županije. - naglasio je Blaženko Boban


hr Wed May 05 2021 20:32:00 GMT+0200 (CEST) STO POSTO d.o.o.
Hrvatske mornarice 10 21000 Split
Vijesti:Hrvatska
//www.dalmacijanews.hr/files/6092d2316f52df1f588b45e0/80

Izgradnja vanjskog veza luke Sućuraj dio je većeg projekta koji obuhvaća tunel Ravča i Drvenik

Blaženko Boban danas je boravio na otoku Hvaru
Radovi na dogradnji vanjskoga veza luke Sućuraj na otoku Hvaru teku predviđenom dinamikom, a njihovim dovršetkom ova će luka moći primiti brodove većega kapaciteta.

- Ovo je dio jednoga većega projekta koji obuhvaća tunel Ravča, Drvenik i Luku Sućuraj čime će se još bolje povezati spomenuto područje. Naš cilj je ravnomjeran razvoj cijele Splitsko-dalmatinske županije, a ovo je još jedan od projekata koji to dokazuje. - izjavio je Blaženko Boban. 

Načelnik Općine Sućuraj Ivan Slavić istaknuo je kako će ova luka moći primiti trajekte kapaciteta većega od 100 vozila.

- Lučka uprava Splitsko-dalmatinske županije putem EU fondova izradila je projektnu dokumentaciju i sami projekt je na taj način pod županijom, tako da ona ima veliku ulogu u samoj realizaciji ovoga projekta. Naravno, osim većega protoka vozila, očekujemo i smanjenje gužvi u samoj luci. - izjavio je Slavić.
hr Wed May 05 2021 19:13:00 GMT+0200 (CEST) STO POSTO d.o.o.
Hrvatske mornarice 10 21000 Split
Vijesti:Hrvatska

Pročitajte još . . .