FOTO U Solinu Gospin kip pronesen ulicama, mnoštvo vjernika utječe se Gospi od Otoka

S krunicom u ruci, molitvama na usnama i nakanama za zdravlje i najbliže stotine je hodočasnika pristiglo u Solin. U Prasvetištu Gospe od Otoka u Solinu nakon pandemijskih je godina Gospin kip pronesen ulicama grada.

Svečanu euharistiju predvodit će splitsko-makarski nadbiskup Dražen Kutleša.

Solinjanin, više od 55 godina uz Jadro, splitsko-dalmatinski župan Blaženko Boban poručio je kako Solin ima veliku sreću jer grad je to u kojem “život buja, a povijest i kulturna baština oplahuju radosna lica Solinjana” tvrdeći kako su djeca blago, a kako je baš ovaj grad mjesto djece i mladih. Boban je u razdoblju od preko jednog desetljeća bio i čelnik Solina, a aktualni poteštat Dalibor Ninčević kaže;

– Ulažemo puno u djecu i mlade, u pronatalitetnu politiku. Jednu trećinu proračuna izdvajamo za financiranje predškolskog odgoja. Slatke su to brige, i nastavit ćemo s takvim investicijama. Zalud programi druge vrste, ako nema života i mladosti – jasan je bio Ninčević.
Izletište na Jadru, čije je uređenje financirala Europska unija, zasjat će kroz mjesec dana, niz je i drugih mega projekata koji štite baštinu, ali i uključuju lokalnu zajednicu. No, ima i problema, spreman je zbog njih izaći s građanima i na ulice, a u prvom redu misleći na projekt na Širini koji kasni. Što zbog arheoloških nalaza, vidi stvarno, na rubu Salone, a onda i zbog nestabilnosti poslovanja Debeljakovih tvrtki, koje su trebali zakopati maškline i lopate.

POSLJEDNJE DODANO: