Article

//www.dalmacijanews.hr/files/606defee6f52dfd2278b45bb/80
Foto: MOST

Kršenje zakona u Banovini komentirali i MOST-ovci: 'Ne znamo što je strašnije - način na koji se rasipa naš novac ili stav Banovine oko mišljenja ministarstva?'

Zaključno ističe da ne zna što je strašnije, to da uprava drži da je mišljenje ministarstva staro 11 godina nepromjenjivo premda se i zakon mijenjao, ili način na koji vlast rasipa novac poreznih obveznika.
Mnogo političke bure izazvalo je otkriće našeg portala o obostranim interesima grada Splita i tvrtke Tommy d.o.o koji su, protivno Zakonu, radili i u slučaju božićnica za zaposlenike u Banovini. Koristeći tako samo mišljenje Ministarstva od prije 11 godina.

Pogodovanje u splitskoj Gradskoj upravi poslijepodne su komentirali Ivica Grković, MOST-ov kandidat za poteštata i Josip Markotić, splitski gradski vijećnik.

- Kao što možemo vidjeti iz medija, Split je jutros potresao još jedan skandal vezan za postupke javne nabave. Bitno je istaknuti da je Most na isto već upozoravao, kako za božićnice, tako i za bonove umirovljenicima, kao i nedavno za fitness sprave.

Ono što mogu istaknuti kao kandidat za gradonačelnika Splita je da Most ima nultu toleranciju na neprovođenje javne nabave i namještanje natječaja.

Postupci javne nabave jedan su od naših prioriteta za naredno razdoblje. Naš cilj za Gradsku upravu, gradske tvrtke i ustanove je jačanje učinkovitosti, integriteta, odgovornosti i transparentnosti u radu. Potpuna otvorenost i transparentnost javnih financija i djelovanja javne uprave vodi do iskorjenjivanja korupcije na svim razinama.

Implementirat ćemo Antikorupcijski program za trgovačka društva u većinskom vlasništvu jedinica lokalne i regionalne samouprave. Potpuno ćemo otvoriti sve postupke javne nabave, bez obzira na visinu iznosa, tako da ćemo uspostaviti nepristranu komisiju za postupak javne nabave i dostupnost na Elektroničnom oglasniku javne nabave - kaže Grković.

MOST-ov kandidat naglašava i da je nužno uvesti objedinjenu javnu nabavu za sve gradske tvrtke, a da je trenutna praksa po kojoj svaka gradska tvrtka provodi posebne postupke promašena. Navodi i to da Most svojim prijedlogom želi zaštiti interese građana Splita i onemogućiti da u komisiji za javne nabave sjede stranački podobne osobe koje pristrano donose odluke.

- Svakako bitno je napomenuti da su i pojedine gradske tvrtke isplaćivale božićnice bez postupka javne nabave, premda su ih morali provesti jer se radi iznosu većem od 200.000 kn, čime ćemo se isto pozabaviti - istaknuo je Mostov gradski vijećnik Josip Markotić.

Zaključno ističe da ne zna što je strašnije, to da uprava drži da je mišljenje ministarstva staro 11 godina nepromjenjivo premda se i zakon mijenjao, ili način na koji vlast rasipa novac poreznih obveznika.

Za kraj Mostovci ističu da se trenutna praksa mora hitno prekinuti, te da ne mogu promijeniti dosadašnje neracionalno ponašanje, ali zato u budućnosti možemo uštedjeti milijunske iznose koji se mogu iskoristiti u svrhu podizanja kvalitete života svih građana grada Splita.
hr Wed Apr 07 2021 19:46:00 GMT+0200 (CEST) STO POSTO d.o.o.
Hrvatske mornarice 10 21000 Split
Vijesti:Hrvatska
//www.dalmacijanews.hr/files/6092f4956f52df785a8b4588/80
Foto: Screenshot

Vice provozao ekologa u svojoj "četvorci": "Ono što je Messi u balunu, Lovro Rumora je u ekologiji"

Ovog puta, njegov gost u Renaultu 4 je Lovro Rumora

Vice Mihanović, kandidat za splitskog gradonačelnika, objavio je još jedan video iz svoje "četvorke". 

Ovog puta, njegov gost je Lovro Rumora. 

– Ono šta je Messi u balunu, to je Lovro Rumora u ekologiji! Drago mi je šta mi se pridružio u vožnji „četvorkom”. Otišli smo i do Karepovca, ali o tome u drugom nastavku – poručio je Mihanović.

Evo o čemu su sve razgovarali: 


hr Wed May 05 2021 21:40:00 GMT+0200 (CEST) STO POSTO d.o.o.
Hrvatske mornarice 10 21000 Split
Vijesti:Hrvatska
//www.dalmacijanews.hr/files/6092f8796f52df6b5a8b4583/80
Foto: DalmacijaNews

Marko Žaja: 'Pokušavam dati svoj doprinos za bolju, Bogoljubniju, domoljubniju i pravedniju Splitsko-dalmatinsku županiju!'

Njegovo priopćenje donosimo u nastavku...
Marko Žaja iz Domovinskog pokreta objavio je kandidaturu za dožupana Splitsko-dalmatinske županije. 

Njegovo priopćenje donosimo u nastavku: 

Dragi prijatelji, nakon dugo vremena opet ću Vas malo zagnjaviti s politikom. Nakon dugog perioda nezadovoljstva smjerom kojim je otišao HDZ izašao sam iz stranke i odlučio se, kao nezavisni kandidat na listi Domovinskog pokreta kandidirati na predstojećim izborima.

Vi koji malo pozornije pratite politiku imali ste priliku i čuti koji su razlozi izlasku, od koalicije s notornim Pupovcem preko Istanbulske konvencije i marakeškog sporazuma, ukidanja referenduma, sve do nedavnih mirovina za četničke vojnike. Smjer i politike koje provodi Domovinski Pokret od svog osnutka kompatibilne su mojim stavovima a i stavovima većine birača i simpatizera moje donedavne stranke s kojima sam u kontaktu. Upravo njihova potpora uz potporu moje obitelji i prijatelja ohrabrili su me da se kandidiram i pokušam dati svoj doprinos u borbi za bolju, Bogoljubniju, domoljubniju i pravedniju županiju Splitsko- Dalmatinsku i našu domovinu Hrvatsku.

Na listi DP- a kandidiram se za dožupana uz bok legendarnog brigadira Hrvatske vojske Joze Ribičića kao potpora našem kandidatu za župana profesoru Mate Šimundiću. Također nalazim se na trećem mjestu liste Domovinskog Pokreta za županijsku skupštinu. Kako bi potpora bila potpuna kandidirao sam se simbolično kao posljednji i na listi DP- a za Gradsko vijeće.

Sve Vas molim za pomoć kroz savjete i primjedbe koje mi možete slati kroz narednih 10-ak dana. Svaki vaš lajk i potpora puno mi znače i daju mi dodatnu snagu. Ono što Vam obećavam je da ću, bez obzira kako završe ovi izbori, ostati uvik isti i u borbi za boljitak našeg naroda ne ću se nikada umoriti. 
hr Wed May 05 2021 21:32:00 GMT+0200 (CEST) STO POSTO d.o.o.
Hrvatske mornarice 10 21000 Split
Vijesti:Hrvatska
//www.dalmacijanews.hr/files/5ff453ec6f52df20958b456f/80
Foto: DalmacijaNews

"Više od 450 milijuna kuna ulaganja u lučku infrastrukturu i pomorsko dobro u Splitsko-dalmatinskoj županiji"

"Pred nama još brojni projekti kojima razvijamo naše priobalje, povezujemo naše otoke te stvaramo preduvjete za još brži gospodarski razvoj županije."
U posljednje je četiri godine Splitsko – dalmatinska županija uložila je više od 36 milijuna kuna projekata na pomorskom dobru, na područjima različitih jedinica lokalne samouprave u priobalju i na otocima, dok je Županijska lučka uprava posljednjih godina započela i dijelom već realizirala razvojne projekte izgradnje, sanacije i uređenja lučke infrastrukture vrijednosti više od 427 milijuna kuna.

- Lučka infrastruktura i pomorsko dobro, u županiji koja je velikim svojim djelom usmjerena ka moru, značajan je razvojni resurs. Za nama su projekti lučke infrastrukture u Trogiru, Sućurju, Starom Gradu, Visu, Kaštelima, a pred nama još brojni projekti kojima razvijamo naše priobalje, povezujemo naše otoke te stvaramo preduvjete za još brži gospodarski razvoj županije. - naglasio je Blaženko Boban


hr Wed May 05 2021 20:32:00 GMT+0200 (CEST) STO POSTO d.o.o.
Hrvatske mornarice 10 21000 Split
Vijesti:Hrvatska
//www.dalmacijanews.hr/files/6092d2316f52df1f588b45e0/80

Izgradnja vanjskog veza luke Sućuraj dio je većeg projekta koji obuhvaća tunel Ravča i Drvenik

Blaženko Boban danas je boravio na otoku Hvaru
Radovi na dogradnji vanjskoga veza luke Sućuraj na otoku Hvaru teku predviđenom dinamikom, a njihovim dovršetkom ova će luka moći primiti brodove većega kapaciteta.

- Ovo je dio jednoga većega projekta koji obuhvaća tunel Ravča, Drvenik i Luku Sućuraj čime će se još bolje povezati spomenuto područje. Naš cilj je ravnomjeran razvoj cijele Splitsko-dalmatinske županije, a ovo je još jedan od projekata koji to dokazuje. - izjavio je Blaženko Boban. 

Načelnik Općine Sućuraj Ivan Slavić istaknuo je kako će ova luka moći primiti trajekte kapaciteta većega od 100 vozila.

- Lučka uprava Splitsko-dalmatinske županije putem EU fondova izradila je projektnu dokumentaciju i sami projekt je na taj način pod županijom, tako da ona ima veliku ulogu u samoj realizaciji ovoga projekta. Naravno, osim većega protoka vozila, očekujemo i smanjenje gužvi u samoj luci. - izjavio je Slavić.
hr Wed May 05 2021 19:13:00 GMT+0200 (CEST) STO POSTO d.o.o.
Hrvatske mornarice 10 21000 Split
Vijesti:Hrvatska

Pročitajte još . . .