Sirova torta s malinama i pistacijama

Zašto su sirove torte pravi hit?

Ne sadrže rafinirani šećer. Obično ne sadrže ni gluten te mliječne
proizvode. Nutritivno su vrlo vrijedne. Zadovoljavaju potrebu za
slatkim, a zdrave su. No i u ovim slasticama ne treba pretjerivati jer
su zbog velikog udjela orašastih plodova zasitne i kalorijska vrijednost
im je visoka.

Orašasti plodovi su nezaobilazni dio naše prehrane i sirove slastice
napravljene na bazi orašastih plodova su upravo idealan način za
konzumiranje ovih divnih plodova prirode, piše Zdrava krava


Sastojci:

*Ovo je mala torta za kalup promjera 11 cm.

Baza:


1/4 šalice namočenih datulja
1/2 šalice naribanog kokosa
1/4 šalice pistacija
Prstohvat himalajske soli

Krema:

3/4 šalice indijskih oraščića (namočeni u vodu preko noći ili barem
4 sata prije pripreme)
1/4 šalice kokosovog mlijeka (punomasno)
3 velike žlice kokosovog ulja
2-3 velike žlice agavinog sirupa
1/4 žličice burbon vanilije
1/3 šalice malina
Prema potrebi dodatno mlijeko (zobeno, lješnjak, badem…)

POSLJEDNJE DODANO: