POZIV IZ VEDRA NEBA

Kovačićeva ozljeda otvorila vrata Pašaliću u hrvatskoj reprezentaciji

Zlatko Dalić, izbornik hrvatske nogometne reprezentacije, pozvao je Marcu Pašalića, prvotimca Rijeke, u nacionalni tim za nadolazeće kvalifikacijske utakmice Europskog prvenstva 2024. godine. Hrvatska će se suočiti s Latvijom i Armenijom u sklopu kvalifikacija, a Pašalić će se priključiti ekipi u ponedjeljak navečer.

Ovaj poziv dolazi kao iznenađenje s obzirom na to da Pašalić nije imao pretpoziv. Njegov angažman u nacionalnoj momčadi potvrđuje njegovu izvrsnu formu kao krilnog napadača Rijeke. Pašalićeva prilika nastala je zbog nezgodne ozljede Matea Kovačića, koji je nakon magnetske rezonance u Manchesteru proglašen nesposobnim za igru zbog ozljede mišića. Također, Bruno Petković neće konkurirati za predstojeće utakmice, nastavljajući s liječenjem u klubu.

Utakmice protiv Latvije i Armenije predstavljaju ključne trenutke u kvalifikacijskom ciklusu za Europsko prvenstvo, a hrvatska reprezentacija sada će se osloniti na Pašalićevu sposobnost da pomogne u ostvarivanju pobjeda. Prva utakmica protiv Latvije održat će se 18. studenoga u Rigi, dok će se druga utakmica protiv Armenije odigrati 21. studenoga u Zagrebu.

POSLJEDNJE DODANO: