PLODONOSNA JE BUDUĆNOST

Konjički klub “Alkar-1968” Sinj nastavlja redati uspjehe u punom galopu

U srcu grada Sinja, Konjički klub Alkar zauzima posebno mjesto koje sjajnim radom potvrđuje duboku povezanost između ljudi i konja. Ovaj klub nije samo sportsko središte, već i epicentar zajedništva, gdje ljubav prema konjima postaje životni temelj. Kroz posvećen rad, Konjički klub Alkar ne samo da njeguje konjički sport, već pomaže zajednici, među ostalim, i terapijskim jahanjem.

Članovi Konjičkog kluba “Alkar-1968” Sinj sudjelovali su u Zagrebu na Evago November showu, međunarodnom natjecanju u preskakanju prepona na kojem su uz natjecatelje iz Hrvatske sudjelovali i jahači iz susjednih zemalja. Posebno su iz sinjskog kluba ponosni na svoje kadete.

– Bez kaznenih je bodova u natjecanju završila naša kadetkinja Nina Jadrić koja je svoje jahačke i preponske početke ostvarila u Konjičkom klubu sveti Mihovil pod vodstvom trenerice Lucije Ajduković. Prepoznali smo njezin talent, ustupili konja Bostona, a onda je pokazala iznimno znanje, rezultat i spremnost za natjecanje na razini kadeta. Kao i naš Marko Vuković, na grlu Comic kroz tri dana natjecanja. Na zagrebačkom su natjecanju sudjelovali i juniorka prvakinja u eventingu Pava Maleš kao i brončani u istoj disciplini, ali natjecanju seniora Frano Ivković – rekao nam je Mirko Penić, predsjednik sinjskog Konjičkog kluba.

U sjeni Konjičkog kluba Alkar, jedna se osoba izdvaja kao ključna figura koja neizmjeran doprinos čini ne samo mogućim, već i neophodnim – Zoran Mastelić. Od organizacije dolaska i odlaska, svih popratnih detalja na putu i zadanim lokacijama pa do vožnje i brige o smještaju konja.

Na natjecanju je bio i Pavao Prolić, trener iz Škole jahanja, skupa s dvije kadetkinje Lana Šušnjara i Iva Norac Kljajo za koje u klubu vjeruju da budućnost ima samo svijetle nijanse.

– Moram se, kao i svaki put dosad, zahvaliti svima onima bez kojih ovo ne bi moglo biti ostvareno – od grada Sinja i gradonačelnika Mira Bulja preko Gradskog vijeća i gradske Sportske zajednice u kojoj je konjički sport te terapijsko i sportsko jahanje jedan od dionika pa do svih malih tvrtki i pojedinaca koji svojim doprinosom našu priču čine velikom – dodaje Penić.

S novom godinom dolaze i nove aktivnosti, a obzirom da Konjički klub “Alkar-1968” uspije u svim svojim naumima, ništa drugo nije za očekivati i u budućnosti. Plodonosnoj budućnosti za konjički sport u gradu Alke.

POSLJEDNJE DODANO: