Endesa liga: Još jedan dobar nastup Hezonje, Real na 24-0

U tradicionalnom nedjeljnom ranom terminu odrađeno je pet susreta Lige Endese. Real Madrid je nastavio niz i stigao je do 24. pobjede, a Mario Hezonja dobro je iskoristio minutažu u pobjedi Barcelone.

Nakon senzacionalne predstave u prošlom kolu protiv Manrese koja je Hezonju dovela do statusa jednog od najspominjanijih sportaša prošlog tjedna, trener Xavi Pascual ponovno mu je ukazao priliku. Ovaj put u gostima kod Gipuzkoe gdje je Barcelona slavila 86-75.

Ante Tomić preskočio je ovu utakmicu, no zato je Hezonja odradio dobrih 20 minuta. Iako nije bio na dvoznamenkastom učinku, dao je doprinos u pobjedi sa osam poena uz šut 1-3 za dva poena i 2-4 za tricu te devet skokova čime je bio prvi skakač Barcelone uz Macieja Lampea. Lampe je bio prvo ime kod gostiju s 23 poena i šutom 10-12.

Real Madrid je gostovao kod Bilbao Basketa i upisao očekivanu pobjedu 87-73, a nakon ozljede se na parketu ponovno našao Dontaye Draper. Razigravač hrvatske reprezentacije odradio je 15 minuta i ubacio jednu tricu iz isto toliko pokušaja čemu je dodao dva skoka i dvije ukradene lopte.
U dresu Bilbaa nastupaju trojica Hrvata, a najistaknutiji bio je Damir Markota koji je za 28 minuta ubacio devet poena šutiravši 3-3 za dva poena i 1-2 za tricu čemu je priključio tri skoka. Fran Pilepić je dobio 14 minuta za vrijeme kojih je ubacio dva poena dok je Zoran Vrkić na parketu proveo tek dvije i pol minute.

Damjan Rudež odigrao je solidnu utakmicu na gostovanju Zaragoze kod Manrese. Njegova momčad upisala je pobjedu 74-71 unatoč lošem šutu za tri poena 3-19. Jednu od tri trice ubacio je hrvatski reprezentativac koji je upisao deset poena i tri skoka uz šut 3-4 za dvicu i 1-4 za tricu.
Dramatično je bilo u Murciji gdje je istoimeni domaćin ubačajima veterana Bernieja Rodrigueza s linije slobodnih bacanja dvije sekunde prije kraja stigao do pobjede protiv Estudiantesa. Momčad Marka Banića povela je pet sekundi prije kraja preko Van Lackea, ali isti igrač u samoj završnici radi prekršaj nad Rodriguezom koji osigurava domaćinu pobjedu 85-84. Banić je za 31 minutu ubacio osam poena i uhvatio četiri skoka.

POSLJEDNJE DODANO: