KUP RUŽICE MEGLAJ-RIMAC

KAŽL rutinski preko Pule do četvrtfinala s Požegom

Košarkaška akademija Žana Lelas lako se plasirala u četvrtfinale Kupa Ružice Meglaj-Rimac nakon uvjerljive pobjede na Gripama od 83:57 nad Pulom Orca Grupa. Sljedeći protivnik među osam bit će im Požega u gostima koja je prošla Zagreb. Taj susret igrat će se u siječnju, a pobjednici četvrtfinala će na Final Four.


Trenerski dvojac KAŽL-a Vjekoslav Lokica/Anita Rade koristio je sve raspoložive igračice, pa su tako minutažu dobile i one najmlađe. Imali su prostora, jer već rano Splićanke su vodile 20 razlike, pa su se glavne igračice malo odmorile pred nova iskušenja u Premijer ligi u kojoj imaju učinak od pet pobjeda i samo jednog poraza.


Najefikasnija protiv Puljanki bila je Dynnah Buckner sa 22 poena, odmah iza nje Klara Rimarčuk (18), a posebno valja istaknuti double-double učinak koji je ostvarila Hannah Langhi (12 poena i 12 skokova). Blizu dvostruko-dvostrukom ostvarenju bila je kapetanica Petra Božan (8+13).


KAŽL: Božan 8, Rimarčuk 18, Pirjak 3, Buckner 22, Langhi 12, Pavić 4, Dominović, Mayara 4, Turčinov 3, Sokanović 2, Bilić 4, Pogorelić 3.

POSLJEDNJE DODANO: