LAGANA POBJEDA

KAŽL lako sa Šibenikom, prva petorka Splićanki s dvoznamenkastim učinkom

Košarkaška akademija Žana Lelas upisala je laganu pobjedu 94:68 nad Šibenikom u dalmatinskom derbiju koji je to bio samo zbog zemljopisne udaljenosti, a utakmica jednosmjerna u korist Splićanki čiji se trenerski dvojac Vjekoslav Lokica/Anita Rade može pohvaliti da je dobio ekipu aktualnog hrvatskog izbornika Stipe Bralića.

Nakon sedam kola Splićanke zauzimaju drugo mjesto s omjerom 6-1 kao i Požega s kojom igraju derbi u gostima u idućoj rundi, dok je prvi Medveščak sa 7-0. Šibenke su sedme s učinkom 3-4.

Sve je već bilo riješeno u prvoj četvrtini koja je završila s visokih 30:13 i u kojoj je posebno dominirala Klara Rimarčuk sa 16 poena (dvice 5:5, trice 2:2), koja nakon toga nije više dala ni koša, ali je imala osam asistencija do kraja susreta.

Najefikasnija kod domaćih bila je 16-godišnja Gina Nikola Pirjak sa 24 poena, po koševima odmah do nje Hannah Langhi s 21 poenom i čak 19 skokova, dakle double-double učinkom. I ostale dvije igračice iz prve petorke imale su dvoznamenkasti broj poena – Dynnah Buckner (13) i Petra Božan (10), Mayara je ubacila osam, a Ana Pavić još dva poena. Igrale su još Klara Sokanović, Nina Bilić te Bruna Turčinov, dok su Luce Dominović i Ivana Pogorellć ostale na klupi.

Kod gošći su po 25 poena dale Joy Mobley i Bene Gavin.

POSLJEDNJE DODANO: