STATISTIČKI PREGLED

Kaštelani se ne predaju: Tijesan poraz od Mladosti

U dramatičnom sedmom kolu hrvatske Superlige, odbojkaši OK Ribola Kaštela doživjeli su poraz od HAOK Mladost u Zagrebu, s rezultatom 3:1. Iako su setovi bili tijesni, s rezultatima 25:19, 25:21, 23:25, 25:22, Mladost je uspjela zadržati prednost. Statistike su pokazale izjednačenost, s jednakim brojem poena u napadu (43:43) za obje ekipe, dok je Mladost imala blagu prednost u as servisima (9:6) i blokovima (13:4). Kaštelani su imali više grešaka (34) u usporedbi s Mladostom (32).

Najbolji pojedinci susreta bili su Jurić iz Kaštele sa 13 poena (3 asa, 1 blok, 9 napada) i Cvanciger iz Mladosti, također sa 13 poena (12 napada, 1 blok). Od ostalih igrača Kaštele, istaknuli su se Cimbaljević sa 8 poena (svi iz napada), Jureta sa 7 poena (3 napada, 2 asa, 2 bloka), te Cikojević i Vlahović sa po 3 poena.

Mislim da smo kad smo dobili treći set imali veliku šansu, u četvrtome se osjetio
njihov pad, vidljivo je da su obje ekipe mlade i da dosta griješe, međutim opet je presudila nekolicina naših neforsiranih tehničkih grešaka. Jednostavno smo bili u nekom grču. Čestitam ekipi Mladosti i želim sreću za dalji nastavak prvenstva. Mislim da mi možemo ravnopravno igrati sa svim ekipama i ako ostanemo u ovom sastavu mislim da možemo opet konkurirati za vrh, ali pod uvjetom da popravimo dosta igru i da sve ono što radimo na treninzima i što se dogovaramo da pokušamo puno mirnije i puno racionalnije izvoditi na terenu
, izjavio Ivan Rančić, glavni trener OK Ribola Kaštela

OK Ribola Kaštela će sljedeći tjedan sudjelovati u prve dvije utakmice MEVZA lige u Sloveniji.

POSLJEDNJE DODANO: