Objavljeni detalji drame u Imotskom: 18-godišnjak se tereti za počinjenje dva kaznena djela

Policija je dovršila kriminalističko istraživanje nad 18-godišnjakom, koji je sinoć oko 20 sati u Imotskom, nožem napao i ozlijedio vlastitog oca, sestru i susjeda. 

Priopćenje policije prenosimo u nastavku:

Policijski službenici Službe općeg kriminaliteta i Postaje granične policije Imotski dovršili su kriminalističko istraživanje nad 18-godišnjakom koji je sinoć oko 20 sati u Imotskom, u kući i ispred kuće na ulici, nožem napao i ozlijedio dvojicu muškaraca i jednu ženu a o čemu smo prethodno izvijestili. Ozlijeđeni 57-godišnji muškarac je zadobio teške tjelesne ozljede i zadržan je u bolnici, dok je 54-godišnji muškarac kojem su također utvrđene teške tjelesne ozljede pušten na kućnu njegu kao i 30-godišnjakinja kojoj su utvrđene lakše tjelesne ozljede. Na mjestu događaja obavljen je očevid kojim je rukovodila dežurna zamjenica županijskog državnog odvjetništva u Splitu.

 
Provedenim istraživanjem 18-godišnjak se sumnjiči da je u obiteljskoj kući nožem napao 54-godišnjaka zadavši mu ubodnu ranu u predjelu između prsišta i ramena, a potom je nožem napao i 30-godišnjakinju kojoj je nanio rezne rane na ramenu i ruci. Potom je izišao iz kuće i zatekao na ulici 57-godišnjaka koji ga je kada je čuo viku pokušao umiriti,  no nakon kraćeg vremena 18-godišnjak je nožem nasrnuo i na njega zadavši mu ubodnu ranu u predjelu prsišta.
 
Večeras je 18-godišnjak predan pritvorskom nadzorniku uz kaznenu prijavu za počinjenje dva kaznena djela Ubojstvo u pokušaju opisano u članku 110. u svezi članka 34. Kaznenog zakona na štetu 54-godišnjaka i 57-godišnjaka, te jedno kazneno djelo Tjelesna ozljeda opisano u članku 117. stavak 2. Kaznenog zakona na štetu 30-godišnjakinje . – stoji u priopćenju. 

POSLJEDNJE DODANO: