BOGAT PROGRAM

Jubilarni 20. Nacionalni sajam pršuta u Sinju – vrhunska manifestacija posvećena tradiciji i kvaliteti

U organizaciji Poduzetničkog centra Sinj, a uz podršku Grada Sinja u sinjskom hotelu Alkar, 28. i 29. ožujka 2025., održat će se 20. Nacionalni sajam pršuta s međunarodnim sudjelovanjem.

Ova prestižna manifestacija okuplja vodeće proizvođače pršuta i suhomesnatih proizvoda te stručnjake iz industrije, čineći Sinj nezaobilaznim središtem kvalitete i inovacija u ovom sektoru.

Sajam i ove godine donosi bogat program s naglaskom na promociju, ocjenjivanje, edukaciju i umrežavanje. Posjetitelji će imati priliku kušati i kupiti vrhunske proizvode direktno od proizvođača, a sudionici će moći sudjelovati u stručnim predavanjima i panelima o ključnim temama – od zaštite autohtonih proizvoda i oznaka kvalitete do uvođenja novih standarda i mogućnosti financiranja kroz EU fondove i vladine potpore.

Posebno zanimanje izlagača uvijek izazove ocjenjivanje kvalitete pršuta, koje će provesti komisija renomiranih stručnjaka prema strogim pravilima struke. Ocjenjivanje je javno, a proizvodi će biti analizirani prema najvišim kriterijima senzorske i tehnološke izvrsnosti.

Sajam će biti i prilika za umrežavanje proizvođača, uzgajivača svinja, stočara, hotelijera i trgovaca, uz organizirane sastanke i prezentacije. Uz bogatu gastronomsku ponudu, posjetitelji će uživati u kulturno-umjetničkom programu i prezentaciji baštine Dalmacije, Like i Slavonije.

Očekuje se dolazak brojnih domaćih i međunarodnih sudionika, uključujući vodeće proizvođače Dalmatinskog, Istarskog i Drniškog pršuta, goste iz Italije, Slovenije i Bosne i Hercegovine, te predstavnike ključnih sektora prehrambene industrije i turizma. Na Sajmu će biti prezentiran i višestruko nagrađivani promotivni video Sinja “Sinj – grad viteštva i tradicije“.

Nacionalni sajam pršuta u Sinju postao je sinonim za izvrsnost i nezaobilazna platforma za razvoj i promociju vrhunskih suhomesnatih proizvoda. Ove godine donosi još bogatiji sadržaj i priliku za sve sudionike da budu dio ove jedinstvene priče o tradiciji, kvaliteti i budućnosti pršuta.

POSLJEDNJE DODANO: