[KOMENTAR] Cvitanović je bio u pravu, na svoju žalost…

Ivan Leko je debitirao pobjedom na klupi Hajduka, a opet su ključevi bili u rukama Marka Livaje. Bijela desetka je kreirala situaciju za prvi pogodak Anthonyja Kalika, taman pred kraj prvog poluvremena, a onda je i realizirao jedan na jedan protiv sjajnog Rogića u 85. minuti za posvemašnje olakšanje po vjetrovitom i kišovitom vremenu.

Ispada da je trener Šibenika Mario Cvitanović bio u pravu kad je rekao da u Hajduku i dalje sve ovisi o Livaji. I to je istina, ako ćemo samo gledati ova dva pogotka, no bilo je tu još pregršt toga za vidjeti unatoč izuzetno teškim uvjetima za igru. 

Prije svega, Dominik Prpić je pokazao da je stoper sa smislom za igru, stoper koji se zna uvući s loptom u suparničku polovicu, čime automatski rasterećuje vezne igrače, prije svega Filipa Krovinovića. Krovinović je također bio raspoložen, razmahan, spreman podvaliti i driblati puno bliže golu, a na lijevoj strani je jurišao Dario Melnjak. Kao i Dino Mikanović na suprotnoj strani. Jest, reći će mnogi da njegovi centaršutevi nemaju metu, ali jedan mu je prošao, ona duga lopta koju je Livaja vratio u peterac, a Kalik smjestio u mrežu.

Treba uzeti u obzir da je utakmica krenula hladnim tušem, Čop je namjestio pogodak Araiju, a malo iza toga je šokirane Bijele umalo onesvijestio Mesa. Imao je zicer, sam samcat na drugoj vratnici nakon kornera i pucao u stativu. Nakon toga gosti praktički više nisu zaprijetili, igrao je samo Hajduk i to u visokom ritmu, sa stalnim pritiskom, pa se Šibenik uvukao u vlastiti šesnaesterac, a Hajduk je imao dovoljno strpljenja da dvaput zabije i tako ne propusti približiti se Dinamu.

Nastavak HNL-a je tako za Hajduk počelo na sjajan način…

POSLJEDNJE DODANO: