Hartstein: Schumacherove šanse se smanjuju

Bivši glavni liječnik u Formuli 1 Gary Hartstein kaže kako su napravljene velike pogrešne u početnoj fazi liječenja Michaela Schumachera.

Hartstein, koji je bio liječnički delegat Formule 1 do 2012., napisao je na svom blogu kako je do informacija o Schumacherovom pogrešnom liječenju stigao od “uobičajeno besprijekornih izvora”.

“Mislim da su ozbiljni propustiti u procjeni bili očiti tijekom rane faze Schumacherovog tretmana. Ti su propusti mogli i gotovo sigurno jesu pogoršali stanje u Michaelovom slučaju”, napisao je Hartstein.

Kasnije je putem Twittera Hartstein objasnio kako je mislio na predbolnički tretman, a ne na visoke standarde liječenja u Sveučilišnoj bolnici u Grenobleu u kojoj se sedmerostruki svjetski F1 prvak nalazi.

“Kako vrijeme prolazi postaje sve manje i manje izgledno da će Michael pokazati nekakav značajan napredak”, dodao je Hartstein.

Schumacher se nalazi u stanju inducirane kome od 29. prosinca prošle godine, kada je doživio nezgodu na skijanju u Meribelu i desnom stranom glave udario u kamen.

POSLJEDNJE DODANO: