Vrijeme je mlade janjetine,a s tim dolazi i jedan recept iz jelovnika izgubljenog vremena što bi rekao naš Barbijeri. No nadajmo se da se neće izgubiti, da ćemo ga prenositi našoj djeci kao što su ga nama prenosile naše majke i bake. Često ga zovu dropčić ili šiša. Najbolje ga je spremati s janjećim nogicama.
SASTOJCI
-jedan janjeći dropčić
-janjeće nogice
-15dag pancete
-3 do 4 glavice crvenog luka(kapule)
-2 do 3 česma češnjaka-svežanj mladog koromača-peršin
-20dl soka od rajčice-pola kila krumpira
-sol,papar,vegeta
-ulje ili mast
PRIPREMA RECEPTA
U većoj široj posudi na ulju i masti pržimo nasjeckanu kapulu,zatim dodamo pancetu na kockice. Lagano miješamo da ne zagori,a potom dodamo tripice koje smo prethodno isjeckali na male komadiće.
Miješamo dok ne ispari sva tekućina . Zatim dodamo gusti sok od rajčice (pelat) i sve zalijemo vodom ili mesnim temeljcem. Dodamo isjeckani koromač. Nakon pola sata u jelo dodamo janjeće nogice i sjeckani krumpir.
Kuhamo i pazimo da se jelo ne prekuha često dolijevajući vode. Na kraju dodamo nasjeckani luk, peršin, sol, vegetu, papar . Sve još lagano prokuhamo.
Jelo mora biti gusto, pikantno i ukusn . Neki po želji ovom jelu dodaju i malo bijelog vina prilikom kuhanja.
Dobar tek!