PRIVREMENO - 27 GODINA

[FOTO] Ivica Puljak dobio svoj makadam na Gripama, SDP-ov čelnik kotara: “Oni ne žele sjesti i razgovarati s nama…”

Pedesetak građana iz kotara Gripe pljeskom je podržalo otvaranje, zapravo imenovanje makadamskog prilaza na spoju Osječke ulice i Krstulovića ulice prilazom Ivice Puljka, aktualnog splitskog gradonačelnika. Problem je to koji je najavljen kao privremeno rješenje otkako je otvoren tunel u Dubrovačkoj ulici, a 27 godina poslije s istim rastojanjem u konačnom rješavanju.

Iznoseći kronologiju posljednjih desetak mjeseci, otkako je postao predsjednik kotara, čelnik Karlo Pilko (SDP) kazao je, među ostalim, da su nakon mjeseci nerazumijevanja i neodgovaranja od strane aktualne gradske vlasti, došli pred zid. Bez odgovora na brojna pitanja, organizirali su prosvjed.

– Nemam ništa protiv gradonačelnika i zamjenika, oni su na funkcije izabrani voljom građana i to poštujem, ali ovaj problem traje već 27 godina. Ima tu cijeli niz gradonačelnika koji su nešto mogli raditi, a nisu. Razgovarao sam osobno s gradonačelnikom Ivicom Puljkom da nađemo rješenje, obećao je, ali nije ispunio. Ovaj prosvjed se organizira temeljem odluke vijeća kotara Gripe. Mi moramo pokazati ljudima da je nama stalo, treba vidjeti je li i gradu stalo? Poslali smo jučer dva amandmana na proračun, da se betonira i tamponira ploha, a onda i da se osiguraju sredstva za konačno rješenje ovog našeg problema – kazao je Pilko.

Neće odustati od traženja rješenja, podvukao je.

– Lijepo je kad se uređuje centar grada, kad se otvaraju garaže, ali građani Gripa imaju svoj problem. Nama je naš problem najveći. Koliko god jedan od vijećnika stranke gradonačelnika kaže da on nije na listi prioriteta. Politička pripadnost je ovdje manje bitna, zašto se ne može sjesti i razgovarati? Ne radi se o političkom skupu, početku kampanje ili čemu drugome. Ovo je mali problem u malom kvartu. Nama nije namjera politizirati nego smo išli u vrijeme prije donošenja proračuna – rekao je čelnik s Gripa.

Na prosvjed i otvaranje makadamskog prilaza Ivice Puljka pozvan je i sam gradonačelnik te njegovi zamjenici, ali nisu se pojavili.

POSLJEDNJE DODANO: