POSEBNA UTRKA

Ivan Pukinić najbrži u utrci u Škabrnji za sve stradale u Domovinskom ratu

Sedma tradicionalna atletska utrka Dani sjećanja od Škabrnje do Vukovara održala se ovu subotu 11. studenog u Škabrnji. Organizatori utrke su Općinski ogranak Udruge dragovoljaca Domovinskog rata Općine Škabrnja i Hrvatski atletski klub Sveti Ante uz potporu općine Škabrnja.
U 10:40 atletičari i ostali sudionici s Trga dr. Franje Tuđmana pošli su u koloni prema Spomen-obilježju masovne grobnice u neposrednoj blizini Osnovne škole Vladimira Nazora. Tamo su uz minutu šutnje položiti vijence i zapalili svijeće u spomen na sve stradale u Domovinskom ratu te saznali sve o stradanjima u Škabrnji.

Slijedile su utrke, prvo onih najmlađih na kraćim dionicama (11:10 sati), a onda i glavna na 5 kilometara u 12 sati.

Svi sudionici su za uspomenu dobili medalju. Posebne nagrade dobili su najmlađi i najstariji sudionik utrke na 5 kilometara, a tu je i Nagrada za fair play Mile Ivković – Mićo. Za sve natjecatelje bila je osigurana okrjepa na staru i cilju.

Prvi sam istrčao, nije bilo lako , imao samo jaku konkurenciju, iskustvo je presudilo. Ovo je jedna posebna utrka, kojoj se ja i moj atletski klub Rogovo svake godina odazivamo, ovo je nešto što mora ostati za vijeke vjekova, da imamo sjećanje na Domovinski rat – rekao je pobjednik najjače utrke na pet kilometara, Ivan Pikunić.

POSLJEDNJE DODANO: