SJAJNA VIJEST IZ TORINA

Ivan Dodig i Austin Krajicek su najbolji svjetski par u ovoj godini

Ivan Dodig i Austin Krajicek su najbolji svjetski par tenisača u 2023. godini! Iako su na završnici ATP sezone u Torinu ispali u skupini s jednom pobjedom i dva poraza, upravo je ta jedna pobjeda da bi ostali na vrhu, pritom su im se idealno poklopili rezultati suparnika.

ATP Finals su, naime, osvojili Rajeev Ram i Joe Salisbury, koji u niti jednoj kombinaciji nisu mogli do 1. mjesta. Oni su u finalu sa 6:3, 6:4 pobijedili Marcela Granollersa i Horacija Zeballosa, te tako indirektno pomogli Dodigu i Krajiceku da ostanu prvi po ovosezonskim bodovima. Preteći Dodiga i Krajiceka mogli su još Rohan Bopanna i Matthew Ebden, no oni su poraženi u polufinalu, te Wesley Koolhof i Neal Skupski, koji su eliminirani u skupini.

U konačnici Dodig i Krajicek su prvi sa 6530 bodova, Bopanna i Ebden drugi sa 6390, Ram i Salisbury treći sa 6322, Koolhof i Skupski četvrti sa 6260, Granollers i Zeballos peti sa 6127. Nikada tako neizvjesna utrka za nagradu najboljeg svjetskog para!

Dodig i Krajicek su ove godine osvojili Roland Garros, Rotterdam, Monte Carlo, Queen’s Club i Peking. Našem 38-godišnjem tenisaču je ovo priznanje za najbolji svjetski par.

POSLJEDNJE DODANO: