Službeno: Terraneo festivala 2014. neće biti!

Terraneo festival se 2014. godine neće održati, ali Terraneo kao takav ipak će Šibeniku i Hrvatskoj donijeti ove godine muzike i koncerata, što bi trebalo biti “most” do sljedeće godine i četvrtog izdanja festivala.

Muzika.hr objavljuje priopćenje glasnogovornika festivala Luke Pavića:

“Zaključno s trećim izdanjem Terraneo festivala, 2013. godine, na prostoru bivše vojarne Bribirskih Knezova, organizacija festivala odlučila je donekle promijeniti festivalski koncept te već mjesecima blisko surađuje s gradom Šibenikom u traženju nove adekvatne festivalske lokacije, pogodne za daljni razvoj i novu viziju Terranea.

Međutim, unatoč svim dosad uloženim zajedničkim naporima, nova lokacija nije pronađena na vrijeme koje bi nam dozvolilo organizaciju pravog izdanja Terraneo festivala 2014.

Ovu godinu tako možemo opisati kao prelazno razdoblje za Terraneo, u kojem ćemo postaviti novi festivalski koncept i u suradnji s Gradom osigurati temelje za uspješnu budućnost našeg festivala na području Šibenika.

Terraneo će se tako u formi višednevnog festivala nastaviti od 2015., dok za proljeće i ljeto ove godine u Šibeniku pripremamo seriju pojedinačnih glazbenih događanja pod Terraneo imenom.

Svjesni značenja ovog projekta za cijelu regiju, nećemo dozvoliti da ljeto u Šibeniku prođe bez dobre i pozitivne Terraneo energije, a konkretneinformacije o lokacijama i sadržaju ovogodišnjih Terraneo događanja i koncerata objaviti ćemo uskoro. Zahvaljujemo na strpljenju.”

POSLJEDNJE DODANO: