“Splitski Leonard Cohen” izdao album prvijenac

Nakon što je Boris Krivec krenuo i u samostalne pjevačke vode, sredinom ožujka izašao mu je album prvijenac “Kako te naći” s 15 skladbi u izdanju Croatia Recordsa. Album splitskog Leonarda Cohena, kako mu tepa njegova publika zbog izričaja i baršunaste boje glasa, mješavina je različitih stilova glazbe, pa se u pjesmama može prepoznati dalmatinski i slavonski izričaj, šansona, ali i balada.

Tematika pjesama je uglavnom ljubavna, a pjesma koja ga je “natjerala” u samostalne vode, ali i snimanje albuma je “Lipa Ana meni nesuđena”, autora Vedrana Lekića.

– Radio sam demo uradak  za naručenu pjesmu, pošto nisam našao studijskog pjevača snimio sam svoj glas i poslao Vedranu da posluša. Kada je pjesmu čula i njegova supruga, zaključili su da je baš za mene i da ja moram otpjevati finalni snimak. Kazali su da boja moga glasa savršeno pristaje pjesmi. Na kratko uvjeravanje i nagovaranje, pristao sam otpjevati pjesmu – prisjetio se Krivec.

Za neupućene, Lekić je uspješan tekstopisac, autor je Oliverovog hita “Bez tebe”, zaslužan je za gotovo cijeli prvi Severinin album, kao i za hitove  brojnih poznatih pjevača koji su izvodili njegove pjesme.

Najstarija pjesma na albumu Kriveca je “Svjetionik”, tekstopisca Sewena, napisana prije 20-ak godina, dok naslovnu skladbu “Kako te naći” kao i većinu stihova na CD-u potpisuje pjesnikinja Neda Culeta. Na albumu se mogu čuti i uglazbljeni stihovi pjesnikinje Maje Šiprak Brletia.

Iz biografije rođenog Splićanina izdvojimo da se glazbom bavi od svoje sedme godine. Svira i pjeva u raznim glazbenim sastavima, sklada i piše pjesme za djecu i odrasle. Po naravi je klavijaturist, a po karakteru svestrani glazbenik koji svira više instrumenata. Priznat je kao aranžer pa tako piše aranžmane za svoje i skladbe svojih kolega. Duhovna glazba je bila godinama njegov izazov u kojem je “guštao” stvarajući moderne aranžmane.

Devedesetih godina izdaje CD i kazetu “U ime ljubavi” sa svojim bandom Staklena dama, a svira i s Nera X bandom. 


POSLJEDNJE DODANO: