Taekwondo: Splićanka Ivana Babić se plasirala na OI mladih

Ivana Babić, članica taekwondo kluba Marjan iz Splita osigurala je plasman na olimpijske igre mladih. Uvjerljivim pobjedama na kvalifikacijama koje se održavaju u Kineskom Tajpehu, gradu Nanjing Babić se tako pridružila Matei Jelić koja je plasman osigurala dan ranije u kategoriji do 63 kilograma.

Na putu prema Igrama Babić je upisala čak pet pobjeda, redom je svladalaAndreu Jerom iz Kanade 3:2, Iniobong Ekong iz Nigerije 5:0,  SrpkinjuIris Jović Vujaković 7:0, Čehinju 7:2 te reprezentativku Turske 1:0. U finalnom srazu s Kadashovom ipak je došlo do opuštanja te je Babić na koncu osvojila srebrno odličje.

Na tatami je posljednjeg dana kvalifikacija izašlo još troje Hrvata, ali su ostali bez plasmana na Olimpijske igre mladihDoris Pole je izgubila od Amerikanke Kendall Yount 4:7, Karlo Krapec od Armenca Henrika Badalyana 7:8, dok je  Marko Maljković nakon pobjede protivMohammada Elagha iz Jordana 17:5 u drugom kolu izgubio od odličnogreprezentativca Koreje Dong-hun Joo-a sa 12:13. 

Već sutra Kineski Tajpeh postaje poprište svjetskog juniorskog prvenstva, a medalje Jelić i Babić u kvalifikacijama su izvrsna najava.

POSLJEDNJE DODANO: