VEČER ODLUKE U MAKSIMIRU

Hrvatska potvrđuje svoj plasman na 13. veliko natjecanje?

Nogometna reprezentacija Hrvatske večeras u Maksimiru igra protiv Armenije i pobjedom će sigurno izboriti plasman na svoje 13. veliko natjecanje, europsko ili svjetsko prvenstvo. Koliko je to velik doseg, pokazuje da je Hrvatska od osamostaljenja propustila samo dva takva natjecanja, Europsko prvenstvo 2000. godine i Svjetsko prvenstvo deset godina kasnije. A s tri od tih natjecanja vraćala se okićena medalja – srebrom iz Rusije sa Svjetskog prvenstva 2018. godine, te s dvije bronce, iz Francuske 1998. i Katara prošle godine. Ispada da je Hrvatska puno bolja na svjetskim smotrama, nego na europskim, gdje nikada nije prošla dalje od četvrtfinala (1996. u Engleskoj i 2008. u Austriji i Švicarskoj).

Za sada je Europsko prvenstvo u Njemačkoj sljedeće godine popunjeno s 20 od 24 reprezentacije, čeka se Hrvatska, a za preostala tri mjesta nije nas ni briga (to će odrediti play-off na proljeće). Armenija je s 1:1 protiv Walesa učinila Hrvatskoj ogromnu uslugu, a kako nije pobijedila, tako je eliminirala samu sebe. Ipak, sigurno je da u Zagreb nisu došli na izlet, te da im je želja šokirati brončane s posljednjeg Svjetskog prvenstva.

Izbornik Zlatko Dalić najavio je da će promjena u sastavu u odnosu na one koji su započeli utakmicu protiv Latvije biti jedino u slučaju taktike, a ne zato što je netko igrao loše. Tako se kalkulira da bi Joško Gvardiol mogao ponovo biti stoper kako bi otvorio prostor na lijevom beku Borni Sosi, a onda bi iz momčadi ispao Martin Erlić.

HRVATSKA: Livaković –  Stanišić, Šutalo, Gvardiol, Sosa – Modrić, Brozović – Majer, Kramarić, Ivanušec – Budimir.

POSLJEDNJE DODANO: