RAPSODIJA KOŠARKAŠICA NA GRIPAMA

Hrvatice superiorno do pobjede nad Nizozemkama

Ženska košarkaška reprezentacija Hrvatske pobijedila je Nizozemsku s 81:57 u drugoj utakmici u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo 2025. godine. Nakon što su u četvrtak na Gripama bile vrlo blizu iznenađenju protiv europskih viceprvakinja Španjolki, sada su izabranice Stipe Bralića odigrale vrhunsku partiju i pobjedu protiv Nizozemki utabale već u prvoj četvrtini (31:14).


Do kraja prvog poluvremena je ta prednost narasla na plus 28 (57:29). Jedino propadanje Hrvatica dogodilo se u trećoj četvrtini u kojoj su ubacile samo 6 koševa, ali pobjeda niti jednog trenutka nije došla pod znak upitnika.


Ono što su u dvije utakmice Hrvatice pokazale na Gripama djeluje vrlo obećavajuće, pogotovo kad se uzme u obzir da je nedostajalo 5, 6 igračica koje bi imale što reći da nisu ozlijeđene ili da su se odazvale.


HRVATSKA: Lazić 12, Zellous 14, Ujević, Erjavec 6, Slonjšak 16, Tadić 13, Cvitković 10, Belošević, Bura 10, Čičić, Periša, Stojsavljević.


NIZOZEMSKA: Vennema, Cornelius 9, Fokke, Kuijt 3, Hof 14, Ven der Keijl 7, Treffers 12, Van Kruistum, Van Kleef 6, Westerik 2, Driessen 4.

POSLJEDNJE DODANO: