Erceg: Drago mi je zbog gola, ali samo želim da me konačno posluži zdravlje

Ante Erceg ove sezone nikako da uhvati kontinuitet nastupa. Malo počne igrati, bude među najboljima na terenu, ali zatim mu se u pravilu dogodi ozljeda koja ga na neko vrijeme udalji s terena. Otprilike tako izgleda presjek ove sezone za Splitovu “desetku” koja je ove sezone uspjela skupiti tek devet prvenstvenih utakmica. Ipak, Erceg je taj kalibar koji donosi prevagu na terenu što je dokazao i u dvoboju s Hrvatskim dragovoljcem. Veznjak “crvenih” ušao je u drugom dijelu, unio je živost u igru Splita i u konačnici zabio pogodak za vrlo vrijedna tri boda.

– Osjetio sam odmah da će Glavina šutirati, pratio sam akciju, lopta se nezgodno odbila vrataru iz ruku, a nakon toga nije bilo teško zabiti gol – kaže nam Erceg koji je pogodak proslavio skidanjem dresa. Često to zna napraviti i zaraditi žuti karton, ali nakon ove utakmice obećao je kako će prestati da mu se ne bi obilo o glavu u narednim kolima koja su vrlo važna za momčad s Parka mladeži. 

Iako su posljednji na tablici, igrači Dragovoljca napravili su dosta problema Splićanima.

– Bila je teška utakmica, Dragovoljac se došao otvoreno nadigravati i još jednom su pokazali da ne zaslužuju mjesto na kojem se nalaze. Za nas je najvažnije da smo osvojili tri boda, sada se okrećemo Lokomotivi i nadamo se još jednoj pobjedi koja bi nas učvrstila na četvrtoj poziciji. Napravili bi zaista veliki posao kada bi i gore upisali tri boda – ističe crvena “desetka”.

Uvjeren je kako će upravo utakmica na Maksimiru biti najbolja od tri posljednje.

– Poklopili su nam se rezultati, vraća nam se i malo sreće koja nam je nedostajala na početku prvenstva i drago mi je što smo konačno došli na to četvrto mjesto. Nadam se da ćemo nastaviti pobjeđivati, ali i da ćemo igrati puno bolje. U ove dvije utakmice nismo odigrali nešto bajno, ali ostvarili smo cilj, osvojili šest bodova i siguran sam da ćemo upravo protiv Lokomotive odigrati najbolje.

Erceg se posebno zahvalio treneru Matiću koji ga je i ovako nepotpuno spremnog odlučio ubaciti u vatru. 

– Nadam se da će konačno i mene krenuti, valjda će me zdravlje konačno poslužiti jer mi se stalno događaju te ozljede. Sada se osjećam dobro i valjda ću napokon početi igrati u kontinuitetu. Fali mi još utakmica da se vratim u pravu formu, ali siguran sam da će to doći brzO. Posebno bih se zahvalio treneru Matiću što mi je odmah pružio povjerenje, nadam se da sam ga opravdao. Matić mi je stvarno drag trener, kao i Zvone Tomić, dugo su tu s nama, odlično se poznajemo i želim im puno sreće u ovom poslu – zaključio je Erceg.

POSLJEDNJE DODANO: