TORCIDA NAJVEĆI SPONZOR SAVEZA

Hajduku 15.700 eura kazne zbog ponašanja navijača na dvije utakmice

Hajduk će u blagajnu Hrvatskog nogometnog saveza uplatiti 15.700 eura zbog incidenata koje je na dvije utakmice prouzročila Torcida. Disciplinski sudac Alan Klakočer donio je odluke za susrete s Osijekom u gostima i s Varaždinom doma.

Za ovu s Osijekom Hajduk se kažnjava jer je gostujuća navijačka skupina Torcida, smještena na sjevernoj tribini deset minuta prije početka utakmice zapalila dvije baklje, u 65. minuti aktiviran je jedan topovski udar koji je bačen u teren za igru, te je od 71. do 74. minute zapaljeno trideset i pet baklji, pet dimnih kutija i četiri topovska udara, čime su počinjeni neredi opisani i kažnjivi po čl. 66. st. 2. DP HNS-a, te se na temelju istog propisa izriče novčana kazna u visini od 4.700 eura.

Za utakmicu s Varaždinom splitski klub se kažnjava jer je domaća navijačka skupina Torcida, smještena na sjevernoj tribini, od 8. do 23. minute zapalila pet baklji i četiri bljeskalice, od 27. do 42. minute šest baklji i dvije bljeskalice, od 60. do 70. minute osam baklji i jednu dimnu kutiju, od 72. do 74. minute najmanje sedamdeset baklji (točan broj nije bilo moguće utvrditi zbog dima) i jedanaest bljeskalica te je zbog nastalog dima sudac prekinuo utakmicu u trajanju od dvije minute, od 76. do 84. dvije baklje i dvije bljeskalice, čime su počinjeni neredi opisani i kažnjivi po čl. 66. st. 1., u svezi st. 5. istog članka DP HNS-a te se na temelju istog propisa izriče novčana kazna u visini 11.000 eura.

Rijeka je ukupno kažnjena sa 7100 eura, a najveći dio od 4500 eura otpada na vrijeđanje trenera Dinama Sergeja Jakirovića, ali i igrača Stefana Ristovskog. Jakirović je klupu Rijeke naprasno zamijenio klupom Dinama u kolovozu ove godine, a i Ristovski je prije nekoliko godina nosio dres kluba s Rujevice.

Osijek je kažnjen s 3500 eura zbog divljanja svoje Kohorte na derbijus a Hajdukom, a Dinamo zbog BBB-a na utakmici protiv Rijeke sa 700 eura.

POSLJEDNJE DODANO: