Loš dan Splita, lagana pobjeda Cedevite Junior na Gripama

U derbiju 16. kola HT Premijer lige Cedevita Junior je više nego zasluženo odnijela pobjedu na Gripama protiv Splita, momčad Damira Mulaomerovića je upisala laganih 78:63. Žuti su nestali nakon obećavajuće prve četvrtine (25:22), jednostavno su energetski pali, fizički potrošeni od non-stop ritma, a protiv ovakvog protivnika to nije mogli proći nekažnjeno.

Split je izgubio čak 18 lopti, često je čitava momčad djelovala kao da se sudarila sa zidom i da jednostavno više ne može. Makar su se hrabrili i pokušavali izvući nešto, ali otkako je Cedevita Junior prvi put u 18. minuti otišla na dvoznamenkastu prednost (32:43), Split se više nije približio.

Osim što je Split potpuno stao u drugoj dionici (tek 10 koševa), razigrao se kod gostiju Emir Mašić i sa četiri trice pogurao Cedevitu Junior. Sve iza toga, ispostavit će se, bilo je uzalud za Žute.

SPLIT – CEDEVITA JUNIOR 63:78

SPLIT: Sullivan 8, Gizdavčić, Kalajžić, Tišma, Runjić 13, Ukić, Shorter 12, Jukić, Perkušić, Nelson 13, Mavra 17, Šarić.

CEDEVITA JUNIOR: Mustapić 8, Kučić, Rašić, Marčinković 18, Ciani 9, Serdarušić 5, Vrgoč 2, Šabić 17, Simon 9, Batinić 4, Topolović 8, Zanki.

POSLJEDNJE DODANO: