OGOLJEN, BEZ STAKLENIH STIJENKI

[FOTO] Hotel Marjan nestaje, ali… Bivši gradski vijećnik: “Navijam za dinamit, uvik je bio simbol jednog kraja!”

Adris grupa iz Rovinja dobrano gazi u uklanjanju hotela Marjan, hotela kojega je prije “ohoho” godina započeo Željko Kerum, a onda je sve financijski zapelo i – propalo. Osim što je Kerum kao gradonačelnik preuredio Zapadnu obalu novcem koji je bio namijenjen za sanaciju Karepovca.

U međuvremenu, nakon što je godinama stajao kao ruglo grada i opomena svima “prevelikog želuca”, našao se netko tko je odlučio sve raditi iz početka, odnosno novi investitor je odlučio srušiti sve što je zatekao i izgraditi sasvim novi hotel.

Adris grupa je na dražbi otkupila hotel, odlučila ga srušiti, a za otprilike dvije godine na tom mjestu trebao bi stajati novi hotel s 285 smještajnih jedinica. Rasprostirat će se na ukupno 15 etaža: od podruma, preko prizemlja koje zajedno s dva kata i krovnom etažom čine bazu hotela, te vertikale tornja. Toranj zadržava postojeću visinu i u njemu će se nalaziti isključivo smještajne jedinice. U podrumu će biti smještena garaža s 285 parkirnih mjesta. Javni prostori se nižu od prizemlja do krovne etaže nižeg dijela građevine.

Ulaganje u obnovu hotela Marjan, vrijedno više od 100 milijuna eura, bit će jedno od najvećih pojedinačnih ulaganja u hrvatski turizam. 

Na stratištu hotela bio je jutros Ivo Čagalj i donosi slike potpuno ogoljenog hotela bez itijedne staklene stijenke.

Bivši gradski vijećnik stranke Pametno i potpredsjednik kotara Lučac Manuš, Branimir Urlić, upitao se što će se dogoditi s ovim rušenjem.

– Ide li ovo pomalo s bagerima ili ćemo gledati dinamit i pola minute rušenja.
Navijam za dinamit, uvik je bio simbol jednog kraja.
Zadnji je srušija Jugoplastiku, a tko zna čega bi ovo bio simbol kraja
– napisao je Urlić na društvenim mrežama.

POSLJEDNJE DODANO: