Promet će do početka veljače testirati Volvov bus na hibridni pogon

Volvo Bus Corporation u utorak je u hotelu Split u Podstrani predstavio hibridnu tehnologiju primijenjenu na autobusima namijenjenim gradskim uvjetima vožnje. Jedan njihov takav autobus se već neko vrijeme nalazi na testiranju u realnim gradskim uvjetima pod dnevnim opterećenjem na splitskim ulicama.

Promet će do 1. veljače testirati novu tehnologiju, ali ta suradnja nije obvezujuća tako da to nipošto ne znači nabavu novih autobusa, već je riječ o uobičajenoj praksi koja se provodi svuda u svijetu.

– Oni su nas zamolili kao tvrtku da testiramo njihovo vozilo i ovaj autobus će kod nas biti do 1. veljače. Nakon toga datuma ćemo mi u suradnji koja je neobvezujuća, da se ne bi ovo shvatilo kao bilo kakvo navijanje ili nešto slično, izaći prema njima kao kompaniji s podacima što smo mi utvrdili. Kakve su eventualne uštede, kako se ponaša u svim uvjetima vožnje, po kiši ili suhome, na brdu ili na ravnoj cesti. Dakle, u realnim uvjetima vožnje u gradu Splitu kao što voze svi naši drugi autobusi. Mi ćemo ga razvrstavati na raznim linijama kako bi dobili kompletnu sliku – kazao je Edo Meštanek, direktor Prometa.

POSLJEDNJE DODANO: