Šibenik očekuje najtjesniji koncert ikad

Toni Starešinić, Vojko Jocić, Ivan Levačić i Konrad Lovrenčić aka CHUI za Šibenik pripremaju najtjesniji koncert ikad. Taj epitet ponio je koncert najavljen za ovu subotu, 4. ožujka, u klubu Azimut, i to zato što će svi članovi benda imati po svoju klavijaturu. Ulaznice su u prodaji preko Entrio.hr-a, a tko ne dođe propustit će jedinstvenu priliku poslušati bend koji je još prije deset godina nastupom u programu svečanog otvorenja tada ‘friško’ obnovljene tvrđave svetog Mihovila dao naslutiti u kojem će se smjeru kretati glazbeni program, ako baš hoćete, glazbena scena u Šibeniku iduće desetljeće.
Klub Azimut u Šibeniku nastavlja sa slavljeničkom programom „10 za 10“ kojim obilježava deset godina postojanja, stvaranja i inspiriranja. „10 za 10“ nije ništa drugo nego serija od deset koncerata kroz godinu  kojim Azimut slavi deseti rođendan uz gostovanja glazbenika iz cijele regije. Rođendanski program u veljači otvorila je Lu Jakelić, a nastavlja ga CHUI, zagrebački bend koji i sam slavi deset godina sviranja. 

– Zapravo smo veoma vezani za Šibenik. Nastupili smo na otvorenju tvrđave svetog Mihovila pa bih kazao da smo nekako svi skupa rasli, razvijali se, mi kao bend, Azimut kao klub i Šibenik kao grad koji se transformirao i širi se i dalje – kazao je Toni Starešinić, dodajući da je to njihova lijepa glazbena priča koja će svoj nastavak dobiti ovu subotu kad će u Azimutu održati koncertnu promociju zadnjeg studijskog (dvostrukog) albuma „Zagreb – Berlin“.

Riječ je o albumu koji je pokupio nekoliko Rock&OFF nagrada, među ostalim i Jazz&OFF album godine, te nekoliko nominacija za ovogodišnju glazbenu nagradu Porin (‘Album godine, ‘Najbolja instrumentalna izvedba albuma’, ‘Najbolje likovno oblikovanje albuma’), a CHUI je nedavno održao i koncert u zagrebačkom Petom kupeu koji oduševio publiku. 

Sve nas je to malo iznenadilo, sve te nagrade jer je album izašao početkom prošlog ljeta, no nedavno je izašao na vinilu pa je to valjda vratilo album natrag među ljude i ispalo je da smo dobili brojne nagrade. Drago nam je zbog toga i to nam puno znači, da je publici ostala ta naša glazba – priznao je Toni.

CHUI u Šibenik donosi i vinilno izdanje albuma, a osim toga za Šibenik pripremaju i posebno izdanje svirke zbog čega će na pozornici biti jako malo mjesta. 

Spremamo se za Šibenik i bit će to najtjesnija svirka ikad jer ćemo svi imati po svoju klavijaturu – otkrio je djelić plana za koncert u subotu od 21 i 30 u Azimutu. Ulaznice za drugi koncert iz serije „10 za 10′ su u prodaji preko Entrio.hr-a i ovo je koncert koji nikako ne bi valjalo propustiti.

POSLJEDNJE DODANO: