MINISTARSTVO FINANCIRA

Djevojčice od pete do desete godine mogu u besplatnu školu rukometa u Splitu

Ženski akademski rukometni klub Split organizira besplatnu školu rukometa za djevojčice rođene od 2013. do 2016. godine. Financijska sredstva za školu rukometa pod nazivom ‘Rukomet za sve‘ osigurana su putem natječaja Ministarstva turizma i sporta ‘Poticanje programa bavljenja amaterskim sportom i zdravstveno usmjerenim tjelesnim vježbanjem’. Cilj ovog projekta je osigurati opremu i omogućiti sportske aktivnosti bez plaćanja članarine što većem broju djevojčica u dobi od 5 do 10 godina sa šireg splitskog područja.

Tjelesna aktivnost djeluje na mnoge aspekte kvalitete života kod djece i njihovu dobrobit ostvarujući pozitivan utjecaj na zdravlje, ali isto tako i na psihološki, socijalni i kognitivni razvoj djece. Rukomet spada u pet najbrojnijih sportova prema broju registriranih sportaša i klubova u Hrvatskoj. Jedan od najvažnijih zadataka škole rukometa je kroz igru, druženje, natjecanja i putovanja djevojčicama pružiti određene spoznaje o rukometu te pobuditi njihov interes za daljnjim bavljenjem ovim sportom.

Sve informacije o školi rukometa mogu se dobiti putem broja telefona 098 137 66 55 ili putem e-mail adrese [email protected].

POSLJEDNJE DODANO: