STALNO SE IGRAMO

Djecu oduševila “Teta Opereta & Barba Klavalir” u splitskom Hrvatskom domu, autorica je operna pjevačica

Premijernu izvedbu za javnost imala je danas u Hrvatskom domu Split nova interaktivna predstava za djecu “Teta Opereta & Barba Klavalir”. Prvotno su u predstavi uživali školarci i vrtićarci, a sada i svi ostali zainteresirani.

Ideja je dugo u meni živjela. Kako i u mojoj predstavi govorim, imam pet godina i moja me teta vodi prvi put u operu, u čarobnu operu, a to je ogroman kazališni grad mašte. Zarazila sam se operom s pet godina i došlo je vrijeme da oduševljenje i inspiraciju koja je dolazila sve godine, i zaljubljenost u ljudski glas, poklonim djeci. Došlo je vrijeme da napravim predstavu, interaktivnu i edukativnu. Kroz razgovor i plemenitu priču za mlade i djecu, željela sam da djeca i izađu na pozornicu, ohrabre se, osjete trenutak. Mi operni pjevači nismo daleki njima već normalni ljudi iz Splita, koji radimo svoj poziv najbolje što možemo, s ljubavlju i odgovornošću, ali stalno se igramo – rekla nam je Žana Marendić, mezzosopranistica, u glavnoj ulozi Tete Operete i autorica predstave.

U predstavi nastupa i pijanista Zorana Velića, učenici Glazbene škole Josip Hatze i baletni ansambl te splitski studenti solo pjevanja kao i neke već etablirane operne soliste.

Dojmovi su prekrasni. Svaki put sam ganuta, do suza skoro. Kad vidim prekrasna dječja lica, otvorene okice. Svaka predstava od ove tri je bila specijalna jer su bila i uživala neka nova djeca – rekla je Marendić.

U narednim izvedbama likovi na sceni će se izmjenjivati, ali organizatori to žele sačuvati kao iznenađenje.

POSLJEDNJE DODANO: