Nikad puniji Mosor: Ovako izgleda skok s Vickova Stupa (FOTO, VIDEO)

Još jedan vikend za nama prepun sunca ostavio je brojna stopala po našim najbližim planinama. Mosor je tijekom nedjelje bio prepun, od najmlađih do najstarijih, skupa sa svojim kućnim ljubimcima. Svi u istoj borbi – protiv asfalta, smoga, dosade, politike, trgovačkih centara i prenapučenih gradova. 

I sve se, malo po malo, laganim koracima pregazilo, od Debelog brda do Kozika, i svi su negdje “lunjali” i pronašli svoj kutak pod toplim suncem. A na mosorskom domu puno vesela i gladna svita. Ni žlica fažola nije ostala! 

Mosor su pohodila brojna planinarska društva, ali i planinari meteorološke udruge Crometeo. Iz Gornje Sitnog popeli su se na 1.260 metara visok mosorski vrh Ljubljan, a zatim se spustili do Lugarnice i dalje, preko Miličevića jame natrag u Žrnovnicu.

Ni HPD„Ante Bedalov“ nije mogao odoljeti Mosoru. I dok su iskusni članovi dobrih sedam sati efektivno hodali od Sitnog Gornjeg, preko Lugarnice, sve do Ljubljana i Vickova stupa dok se nisu spustili na dom Umberto Girometta. Ovogodišnji pomladak se uputio preko Gajne do Vickova stupa, gdje su svi zajedno s navijačkim žarom gledali jednog od njih kako preko prelijepe škrape širi svoje paraglajdersko jidro, kako bi poletio u bezdan mirisnih čestica pravog proljetnog, suncem obasjanog, zraka.

POSLJEDNJE DODANO: