NOVIH 300 PARKIRNIH MJESTA

Damir Barbir: “Počela je izgradnja nove garaže na Trsteniku!”

Započela je izgradnja javne garaže Trstenik u koju će Grad Split investirati 7 000 000 €, a građani Trstenika će, nakon dovršetka izgradnje, dobiti gotovo 300 parkirnih mjesta, rekao je to gradski vijećnik i predsjednik kotara Trstenik, Damir Barbir.

Zbog formiranja gradilišta za prometnicu Os 2 i javnu garažu Trstenik, potrebno je osloboditi površinu od vozila, kako bi se mogao ograničiti pristup gradilištu, jer tako Zakon nalaže.

-Nažalost, isto znači kako će, za vrijeme radova, aktualna parkirna mjesta biti van funkcije. Tim povodom, u dogovoru s Gradom, kontaktirao sam privatnog vlasnika zemljišta, koje se nalazi u blizini, kako bi osigurali zamjenska parkirna mjesta za vrijeme trajanja radova. Radi se o jedinoj mogućoj alternativi, zbog visoke izgrađenosti Trstenika i privatni vlasnik mi je rekao kako je, načelno, voljan pomoći građanima. O svemu ću izvijestiti čim dobijem konačan odgovor vlasnika zemljišta i Grada – kaže Barbir.

Inače, kao što je ranije komunicirano, investitor na predmetnom gradilištu je Kaufland Hrvatska koji će izgraditi prometnicu i dio garaže, nakon čega će Grad dovršiti izgradnju.

Nakon odabira izvođača i njegovog uvođenja u posao, rok za dovršetak garaže je 12 mjeseci.

-Nova javna garaža i sportski sadržaji na krovu, koji nam kronično nedostaju, sigurno će podići kvalitetu života svih nas na Trsteniku, a ponavljam kako ću dati sve od sebe da i privremeni gubitak parkirnih mjesta što prije nadomjestimo – u dogovoru s vlasnikom zemljišta i Gradom – govori predsjednik kotara.

-Jednako tako, izborio sam se da dodatna parking mjesta u Ulici Moliških Hrvata ostanu, kao dio kompenzacije za privremeno izgubljena mjesta i nastaviti ću raditi sve što je moguće, unutar mojih ovlasti, da problem parkinga potpuno riješimo u što skorijem roku – zaključuje.

POSLJEDNJE DODANO: