Žuti doživjeli prvi ovosezonski poraz na Gripama

Žuti su upisali prvi domaći poraz ove sezone nakon što je Gorica na Gripama bila bolja rezultatom 87:83. Dan prije, trener Splićana Jakša Vulić, označio je ovu utakmicu najtežom od početka natjecanja, a njegove slutnje da bi u utakmici moglo biti problema, obistinile su se u prijelomnim minutama ovog dvoboja. 

Na krilima fantastičnog Mimice, splitski košarkaši su uspijevali držati vodstvo sve do kraja treće četvrtine (izuzev početnih 6:7). Imali su “žuti” u jednom trenutku 12 razlike, međutim ulaskom u zadnjih 10 minuta bilo je očito da se Gorica polako diže. Najprije je Krasić pogodio prelazak u vodstvo 65:64, međutim Splićani su se brzo vratili i opet ostvarili osjetnu razliku (72:65). 

Na njihovu žalost, prednost se brzo istopila. Najprije su gosti došli na minus 2, a zatim je Rogić pogodio za tricu i prelazak u vodstvo (76:75), Splićani u sljedećem napadu gube loptu, a na drugoj strani ovaj put Primorac pogađa za tri i dovodi Goricu plus četiri. Split je opet uspio poravnati na 79-79, ali više koncentracije u završnici pokazuju gosti koji su realizirali dva uzastopna napada, dok je Split ostao bez koša. U posljednjih 15 sekundi Mimica je pogodio za tri, no bilo je već prekasno za iznenađenje. 

Kod “žutih” je apsolutno najbolji pojedinac bio Mimica s 35 koševa, slijede ga Đugum sa 16 i Tešija s petnaest. Kod Gorice najefikasniji je bio Krasić s 25 ubačenih koševa, Rogić je dodao 21, a Žižić 17. 

POSLJEDNJE DODANO: