Studenti Sveučilišnog odjela za stručne studije Sveučilišta u Splitu u Kopilici na najljepši način otvaraju novu akademsku godinu. Od danas jedu u novom restoranu studentske prehrane, prvom takvom u prostorima svog fakulteta. Stručni studiji sve su privlačniji studentima i njih 2.200 svakodnevno pohodi zgradu studija u Kopilici, a kvalitetu obrazovanja mora pratiti i kvaliteta studentskog standarda. Dislociranost ovih studija od Kampusa otežavala je studentima korištenje usluge studentske prehrane pa je ovaj potez izgradnje restorana bio logičan i nužan potez. Gradske gužve i pola sata putovanja do najbližeg restorana studentske prehrane u Splitu stvar su prošlosti.
Restoran se smjestio u 300 metara četvornih sa 120 sjedećih mjesta, a vrijednost je investicije nešto manja od 800.000 eura. Južni zid restorana čine visoki prozori kroz koje dopire dosta danjeg svjetla pa se staklene stijenke, ovisno o vremenskim prilikama, mogu otvarati i na taj način omogućiti studentima osjećaj boravka na otvorenom. Interijer je u modernom industrijskom stilu kako bi restorana bio što sličniji drugim studentskim restoranima u gradu. Ovako uređen prostor zaslužuje i vrhunsku kvalitetu hrane. Kuhinja je opremljena najmodernijim kuhinjskim uređajima radi bolje kontrole tehnološkog procesa, a ti uređaji ujedno omogućuju bolju iskoristivost i uštedu energije. Rezultat toga je bolja kvaliteta hrane, a ekonomičnijim utroškom energije brine se i o zaštiti okoliša
Studentski centar u Splitu prepustio je studentima da u nagradnom natječaju odaberu njegovo ime i odluka je pala na S.O.S. U obrazloženju odabira piše da se naziv novog studentskog restorana „idealno uklapa u situacije iz studentskog života u kojima ti hitno treba kava u pauzama od predavanja ili jednostavno moraš nešto pregristi jer su te predavanja izmorila – S.O.S. stiže u pomoć!“
Jedva čekamo prvo provlačenje iksice i prve reakcije naših studenata.