Marko Milun zlatni na EUBC kupu u Budvi!

Hrvatski prvak u superteškoj kategoriji +92 kg, olimpijski kandidat Marko Milun (27) osvojio je elitni EUBC kup u Budvi!

Bombarder iz Dicma i zagrebačke Dubrave, član BK Leonarda Zagreb, Milun je u finalnoj borbi za zlato u dominantnom stilu, u kakvom je odboksao sva četiri meča u Budvi, uvjerljivo s jednoglasnom odlukom pobijedio bugarskog Kubanca Yordana Morejona Hernandeza s čistih 5:0!
Milun je tehnički besprijekorno odboksao meč za zlato, dominirao je od prve sekunde u finalu, nije dopustio ni tračak nade moćnom, gorostasnom Kubancu s bugarskom putovnicom i u potpunosti mu je nametnuo svoj stil – nije mu davao predah, neumorno ga je pogađao prednjim direktima i sve pokušaje Kubanca zaustavljao zadnjom ubojitom ljevicom. Ako nisu mogli proći direkti, plasirao mu je bolne dugačke lijeve aperkate u tijelo i kroz gard. 
Bugarski Kubanac spas je tražio u naletima glavom i u klinču, a na kraju je u trećoj rundi dobio i javnu opomenu, kada je meč već bodovno bio riješen u prve dvije runde – Milunu je prva runda pripala sa 4:1, a druga s čistih 5:0!

Milun je demonstrirao vrhunsku formu i moć, svjetsku klasu u četiri meča zaredom u Budvi – redom je nizao sigurne pobjede protiv Francuza Djamila Aboudue-Moindzea, bivšeg svjetskog viceprvaka Armenca Davita Chaloyana i za ulazak u finale protiv mladog europskog prvaka U-22 Ahmeda Hagaga!

U finalu je apsolutno bio bolji od bugarskog Kubanca Hernandeza koji je nedavno osvojio Balkansko prvenstvo, a na Europskim igrama u Krakovu 2023. osvojio brončanu medalju. U mlađim kategorijama Hernandez je bio svjetski prvak u mlađim seniorima i zlatni na Olimpijskim igrama mladih 2014. godine!
Marko Milun je za uvjerljivi trijumf uz zlatnu medalju u Budvi osvojio i nagradu od 15.000 dolara!
Prije samo tri tjedna na Monaco Grand Prixu svladao je još jednog Kubanca, svjetskog viceprvaka Arzolu Lopeza i za trijumf na tom IBA-inom spektaklu osvojio 10.000 dolara!
Sve nagrade i trofeje je više nego zaslužio, Marko Milun demonstrirao je vrhunsku svjetsku klasu i dokazao da ima potencijal i realne izglede za nastup na Olimpijskim igrama u Parizu 2024. godine kroz dva naredna kvalifikacijska turnira. 
Hrvatska himna ‘Lijepa naša’ orila se u velikoj završnici u spektaklu na otvorenom u Budvi!

POSLJEDNJE DODANO: