Težak poraz Žutih u Ljubljani, još uvijek bez pobjede u ABA ligi

Nitko nije gajio neke posebne nade u senzaciju Splita u Ljubljani kod Cedevite Olimpije u 3. kolu ABA lige, ali da će „položiti oružje“ do poluvremena, nismo se ni tome nadali.

Uglavnom, Žuti su izgubili treću zaredom u regionalnoj ligi, bilo je 97:68 za domaćina. Nakon dva poraza na Gripama od Studentskog centra i Igokee, a u obje su bili relativno blizu, u popodnevnom terminu u Stožicama nisu imali nikakvih izgleda. Prvenstveno zahvaljujući nepostojećoj obrani, domaći igrači su ih „bušili“ kako god su htjeli i kad god su htjeli. 

U prvoj četvrtini je Split još nekako napadački parirao, a u drugoj je „nestao“ u prvih pet minuta (15:2), ali i do kraja te četvrtine (28:9). Drugo poluvrijeme je, stoga, bila samo forma. Slaven Rimac je morao razmišljati i da u nedjelju ima vrlo važnu utakmicu na Gripama u domaćem prvenstvu protiv Dinama, koji također ima omjer 3-0 u FAVBET Premijer ligi. Da, raspored je težak, tri utakmice u četiri dana, a Cedevita Olimpija jednostavno prejaka.

CEDEVITA OLIMPIJA: Stewart 13, Armand 7, Sow 7, Cobbs 16, Glas 12, Blažič 20, Matković 10, Jones 3, Klobučar 5, Šaškov 4.

SPLIT: Funderburk 14, Perković 15, Stevenson 8, Kalajžić 4, Tišma 2, Runjić 13, Klepo, Vuko, Perkušić 3, Shelton 5, Ljubičić 4.

POSLJEDNJE DODANO: