ŠIROKI DOMET

Besplatni pregledi vozila širom Hrvatske za veću sigurnost u prometu

U Hrvatskoj će se od 20. do 25. studenog održati preventivno-sigurnosna akcija „Dani tehničke ispravnosti vozila 2022“. Ova akcija, koja se provodi pod pokroviteljstvom Nacionalnog programa sigurnosti cestovnog prometa i u organizaciji Ministarstva unutarnjih poslova, Hrvatskog autokluba, te Centra za vozila Hrvatske, ima za cilj podizanje svijesti o važnosti tehničke ispravnosti vozila za sigurnost cestovnog prometa.

Tijekom ovog tjedna, vozači će imati priliku besplatno obaviti tehnički pregled svojih vozila u bilo kojoj stanici za redovni tehnički pregled vozila širom Republike Hrvatske. Ova inicijativa ne uključuje nikakve sankcije ili kazne za vozače čija se vozila pokažu tehnički neispravnima. Cilj je isključivo edukativan i preventivan – potaknuti vozače na provjeru i održavanje svojih vozila kako bi se povećala sigurnost u prometu i smanjio broj prometnih nesreća uzrokovanih tehničkom neispravnošću vozila.

Policijski službenici će tijekom akcije informirati vozače o mogućnosti besplatnog tehničkog pregleda i poticati ih na sudjelovanje u ovoj akciji. Naglašavamo važnost ove akcije i pozivamo sve vozače da iskoriste ovu priliku za besplatnu provjeru tehničke ispravnosti svojih vozila i time doprinesu većoj sigurnosti na cestama.

POSLJEDNJE DODANO: