NESREĆA IZ NEHAJA?

Banožić u prometnoj nesreći s 0.21 promila alkohola u krvi

Nakon nedavne prometne nesreće, analiza krvi pokazuje da je bivši ministar Mario Banožić imao 0.21 promil alkohola u krvi, izvještava Telegram. Ovi rezultati dobiveni su nakon vađenja krvi u Općoj županijskoj bolnici u Vinkovcima.

Prema izvorima Telegrama, Banožić je večer prije nesreće sudjelovao na druženju koje se odužilo do kasnih sati. Rano ujutro, krenuo je na lov u Kunjevce, putem kojeg je skrivio prometnu nesreću s tragičnim ishodom, gdje je poginuo otac dvoje djece.

Unatoč prisutnosti alkohola u krvi, incident se i dalje tretira kao nesreća iz nehaja. Kazneni zakon propisuje da se nesreća ne smatra iz nehaja ako je osoba koja ju je izazvala pod utjecajem alkohola iznad 1.5 promila. U ovom slučaju, koncentracija alkohola kod Banožića bila je znatno niža.

Dodatni detalji koji su izašli na vidjelo uključuju saznanje da ni Banožić ni smrtno stradali vozač kombija nisu bili vezani pojasom u trenutku nesreće. Prema istom izvoru, kamion kojeg je Banožić pretjecao vozio je brzinom od 78 km/h, što implicira da je brzina pretjecanja bila veća.

Banožiću je krv uzeta i radi potencijalne potrebe za operacijom, kako bi se utvrdila prisutnost alkohola ili opijata u slučaju anestezije, te njegova krvna grupa u slučaju potrebne transfuzije.

POSLJEDNJE DODANO: