“Dina za Anđele”: Splitska humanitarka će na Sv. Duju otplivati 20 kilometara

Na blagdan Sv. Dujma i dana grada Splita 7. svibnja, u sklopu hvalevrijedne humanitarne akcije “Dina za Anđele”, splitska daljinska plivačica i studentica defektologije Dina Levačić plivat će od Trogira do Splita u dužini od oko 20 kilometara. 

Humanitarna akcija se organizira u svrhu prikupljanja sredstava za kupnju ortopedskih pomagala za udrugu “Anđeli”. Start će biti oko 13 sati kod kule Kamerlengo u Trogiru, a očekivani dolazak na splitsku rivu je oko 18 sati. Dina se već deset godina bavi daljinskim plivanjem, a od prošle godine studira rehabilitaciju, odnosno defektologiju.

– Nije mi problem i raduje me oboje, plivanje i mogućnost da pomognem toj populaciji za koju sam senzibilizirana. Znam da u Udruzi rade jako dobro i da ulažu mnogo truda u svoj posao, također se i jako brinu za svoje korisnike tako da nekog specifičnog razloga i nema. Mnogima nisam htjela reći za ovu akciju dok ne bude sve sigurno, a oni koji su znali su mi pružili fantastičnu potporu. Čak ni na fakultetu profesori i mnogi ne znaju da sam se odlučila za ovaj pothvat, no mislim da će biti zadovoljni i sretni što imaju takvih studenata na fakultetu – govori nam mlada plivačica i humanitarka velikog srca.

Pored prikupljanja sredstava za otropedska pomogala, Dini je cilj potaknuti sugrađane na razvijanje svijesti o potrebi djece s poteškoćama u razvoju, kao i o osobama s invaliditetom. Istaknula je kako bi joj zaista drago bilo da joj se u pojedinim dionicama pridruže rekreativci i ostali sportaši, pa barem u “điru” oko Marjana.

– Nadam se da će se što više ljudi odazvati i da će se ovim putem uspjeti promovirati koliko je potrebna pomoć djeci s poteškoćama u razvoju i osobama s invaliditetom, te da se potakne ljude na razmišljanje. Nadam se da će se malo promovirati i daljinsko plivanje, te da će se malo zainteresirati za sport kao takav. Isto tako, u nekim dionicama se nadam i pridruživanju drugih rekreativaca koji će zajedno sa mnom doplivati do konačnog cilja, a sve za pomoć onima potrebitima – zaključuje Splićanka velikog srca. 

Dodajmo i kako na Facebook stranici možete detaljnije saznati kako sudjelovati u ovoj hvalevrijednoj, plemenitoj akciji…

POSLJEDNJE DODANO: