Plivač na maratonu krenuo prema Sukošanu, doplivao do Pašmana “Dinko dobro smo mi tebe našli”

Prije posljednjeg kola ovogodišnjeg ZOWL-a u Sukošanu je održan i maraton u duljini od 4.000 metara. Maraton kao maraton možda i ne bi bio tolika vijest da ga ovaj put nije obilježila jedna zaista posebna, nesvakidašnja priča, javlja Sport023.

Malo manje od 50 minuta nakon starta na velikom mulu u Sukošanu, na cilj kod beach bara La Bocca počeli su pristizati prvi natjecatelji, redom Pavao Margetić, Domagoj Boroša i Vlado Pilipović u muškoj konkurenciji, zatim najbrži Sukošanac Leonardo Veleslavić te pobjednica u ženskoj konkurenciji Helena Pavić

Nakon nešto manje od sat i pol vremena od starta ustanovljeno je da su na cilj došli svi natjecatelji osim jednoga – Dinka Srkoča. Kratka zabrinutost organizatora i svih prisutnih, srećom, vrlo je brzo otklonjena, jer Dinko je uspješno isplivao na obalu. Ali ne onu sukošansku, gdje su stigli svi ostali natjecatelji, već na susjednu pašmansku.

Dinko se, naime, javio sa rive u Ždrelcu, gdje je uskoro sa širokim osmijehom na licu dočekao brod organizatora koji ga je vratio do Sukošana.

– Lako je plivati oko bova, ali preplivati kanal bez pratnje, to je podvig. Dinko dobro mi tebe našli – objavili su na stranicama Kluba daljinskog plivanja Donat.

lako službeno nije završio maraton, nema sumnje da će ovu plivačku avanturu Dinko pamtiti cijeli život.

Na fotografiji ispod pogledajte udaljenost Sukošana i Pašmana.

POSLJEDNJE DODANO: