Ministrica Obuljen Koržinek imenovala Kaporela za ravnatelja Osorskih glazbenih večeri

Marin Kaporelo, ravnatelj Hrvatskog doma Split na odlasku, imenovan je novim umjetničkim ravnateljem Osorskih glazbenih večeri.

Ministrica kulture i medija Nina Obuljen Koržinek Kaporela je postavila na funkciju umjetničkog ravnatelja Osorske glazbene večeri – Osor Musical Evenings, nacionalnog festivala koji od sredine 1970-ih kad ga je utemeljio Danijel Marušić, uvelike pridonosi poticanju i promidžbi hrvatskog glazbenog stvaralaštva u interpretaciji domaćih i inozemnih ansambala i solista.

Marin Kaporelo uspješno je vodio Hrvatsku glazbenu mladež u Splitu, a posljednje dvije godine bio je na čelu Hrvatskog doma u Splitu od kojeg je u kratkom vremenu uspio stvoriti dinamičan koncertni prostor i dovesti velika hrvatska i europska imena klasične glazbe. Zajedno sa svojim suradnicima ostvario je bogat i raznovrstan program, dvoranu tehnički opremio na visokoj razini i afirmirao je kao jednu od vodećih koncertnih dvorana u Hrvatskoj. Njegov rad prepoznala je publika i šira glazbena javnost, čime je zaslužio i potporu krovnih glazbenih udruga i najistaknutijih hrvatskih glazbenika – piše na stranicama Ministarstva, na kojima je objavljena i vijest o novoj funkciji Kaporela.
Očekuju, dodaju, da će ovom festivalu Kaporelo donijeti svježu energiju i osmisliti zanimljiv glazbeni program.

Počašćen sam što sam izabran na tu funkciju – tek je kratko komentirao Kaporelo u telefonskom razgovoru.

Na pitanje postoji li razlog zašto se nije kandidirao za ravnatelja Hrvatskog doma kulture, rekao je kako je to razdoblje iza njega i kako o njemu više ne bi govorio ništa.

POSLJEDNJE DODANO: