SASTOJCI ZA PUNJENJE ZA PALAČINKE:mljeveni orasi
vrhnje za kuhanje
šećer
cimet
PRIPREMA:
U posudi izmiješati mljevene orahe, vrhnje za kuhanje, cimet i šećer. Sve zajedno uz miješanje zagrijte dok se ne postigne smjesa primjerene gustoće.
SASTOJCI ZA VINSKI ŠATO:
voda
2 žumanjka
3 žlice šećera u prahu
1,5 dl bijelog vina
U posudu pristaviti vodu da zakuha. U drugoj posudi ovalna dna, pogodnoj da prekrije cijelu posudu s vodom i svojim dnom uroni u unutrašnjost, pjenjačom razmutiti dva žumanjka i tri velike žlice šećera u prahu.
Krema ne smije biti previše slatka, ali ne i previše kisela, a to ovisi upravo o vrsti vina i količini šećera. Dobra graševina sigurno je pouzdan izbor. Kada je sve gotovo pečene palačinke puniti smjesom, složiti u trokute te preliti vinskim šotoom, piše ordinacija.hr