HSP AS Baldasaru: Prijavite odgovorne za nezakonitu isplatu dužnosnicima

Boris Strukan, predsjednik splitske podružnice HSP AS, je pozvao gradonačelnika Ivu Baldasara da objavi imena vijećnika koji su od njega tražili zaposlenje i za koga te da ili zatraži povrat novca od nadzornih odbora i uprava poduzeća ili da podnese kaznene prijave protiv odgovornih osoba zbog nezakonitih isplata naknada iz gradskih poduzeća bivšim dužnosnicima.

– Zakon je poprilično jasan i nedvosmislen i nije nam jasno što gradska poduzeća čekaju sa zahtjevima za povrat nezakonito isplaćenih sredstava. Pozivamo i direktore poduzeća u kojima je to bio slučaj da zaštite interese korisnika svojih usluga i tako djeluju u skladu sa zakonom. U suprotnom i njima prijeti kaznena prijava jer čine izravnu štetu poduzećima kojima upravljaju. Bilo bi dobro i da gradonačelnik objavi imena vijećnika koji su od njega tražili zaposlenje i za koga, kako bi građani mogli znati za što se bore oni koje su birali na izborima. Smatramo da nema smisla klevetati sve vijećnike, nego treba točno reći na koga je mislio – naveo je Strukan.

Poručili su i da su zadovoljni što je prihvaćena njihova inicijativa o istovremenom održavanju kotarskih izbora i izbora za Europski parlament, jer će se, ako takvu odluku prihvate vijećnici, ostvariti znatna ušteda u proračunu.

POSLJEDNJE DODANO: